Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

CREAL otkriva pionirsku tehnologiju s poljem svjetlosti

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U revolucionarnoj najavi, CREAL, pionirski start-up specijaliziran za tehnologiju mikrozaslona s poljem svjetlosti, otkrio je svoje dugo očekivano rješenje dorađene stvarnosti (AR). Ova tehnologija koja seže duboko u srž obećava da će transformirati krajolik AR-a pružajući uronjeno i udobno iskustvo s ispravnom percepcijom dubine.

Transformacija AR-a Pomoću Tehnologije S Poljem Svjetlosti

U srcu CREAL-ove inovacije nalazi se njihov patentom zaštićeni AR mikrozaslonski stog s poljem svjetlosti. Za razliku od konvencionalnih zaslona koji nude ravne slike, CREAL-ovo rješenje stvara sadržaj s dubinom stvarnog svijeta, čak i kada ga gleda samo jedno oko. Ova tehnologija kombinira licencirani hardver i softver kako bi rekreirala svjetlosne zrake onakve kakve postoje u stvarnosti, pružajući zadivljujuće realističnu sliku s pravom dubinom i neusporedivom kvalitetom.

Jedan od ključnih problema koji muče trenutne AR naočale jest nemogućnost učinkovitog prikaza bliskog sadržaja. CREAL rješava ovaj problem koristeći tehnologiju s poljem svjetlosti uz pomoć komparatora, što eliminira potrebu za valovodima. Tanak holografski film lako se nanosi na standardne ili receptne leće, pružajući korisnicima prirodno vizualno iskustvo koje oponaša percepciju dubine stvarnog svijeta.

Osim toga, inovacija tvrtke CREAL suočava se s uobičajenim pritužbama povezanim s AR i virtualnim stvarnosti (VR) naočalama, kao što su umor očiju, zamor očiju i mučnina. Omogućavajući kontinuirano fokusiranje od bliskih do beskrajnih udaljenosti, CREAL osigurava udobno i zdravo vizualno iskustvo bez kompromisa u pogledu kvalitete slike ili zahtjeva sustava.

Obećanje CREAL-ove tehnologije s poljem svjetlosti

Dr. Tomas Sluka, suosnivač i izvršni direktor tvrtke CREAL, ističe jedinstvene prednosti njihove tehnologije, rekavši: “Omogućavanjem kontinuiranog fokusiranja od bliske do beskrajne udaljenosti – što odgovara percepciji dubine stvarnog svijeta kod korisnika – CREAL omogućuje prirodno i zdravo vizualno iskustvo bez znatnih kompromisa u pogledu kvalitete slike, računalnih zahtjeva ili arhitekture sustava – za razliku od konkurentskih rješenja.”

CREAL-ova najava nije prošla nezapaženo. Nekoliko vodećih proizvođača originalnih dizajna AR naočala i headsetova trenutačno procjenjuje CREAL-ovu tehnologiju za svoje dizajne sljedeće generacije. Očekuje se da će neki od ovih inovativnih proizvoda postati dostupni na tržištu 2024. godine, označavajući značajan korak naprijed u svijetu tehnologije AR.

Švicarska inovacija Na vrhuncu

Sjedište tvrtke CREAL nalazi se u Lausanneu, Švicarska, a tehnički tim tvrtke sastoji se od članova koji su sudjelovali u pionirskim projektima na institucijama poput CERN-a, EPFL-a, Intela i Magic Leapa. Tvrtka marljivo razvija svoju revolucionarnu tehnologiju od studenog 2017. godine, dijeleći inženjerske nadogradnje s nestrpljivim kupcima tijekom tog vremena.

Ambiciozna vizija CREAL-a privukla je značajna sredstva, s ukupnim prikupljenim iznosom od 18 milijuna američkih dolara do danas. Tvrtka se također priprema otvoriti novi krug financiranja za svjetske kapitalne fondove. Među postojećim sudjelujućim VC tvrtkama su Swisscom Ventures, Verve Ventures i DAA Capital Partners, što potvrđuje povjerenje industrije u potencijal CREAL-a da preoblikuje krajolik AR tehnologije.

Sjajna budućnost AR-a

Najava tvrtke CREAL najavljuje novo doba za dorađenu stvarnost. Rješavanjem dugotrajnih izazova i predstavljanjem tehnologije s poljem svjetlosti, CREAL-ovo rješenje obećava pružiti nevjerojatno iskustvo AR-a s ispravnom percepcijom dubine i izvanrednom udobnošću. Dok vodeći proizvođači originalnih dizajna istražuju ovu inovaciju, 2024. bi mogla označiti godinu kada će AR napokon ostvariti svoj potencijal,