Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Kako funkcionira Second Life?

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Kada je 2003. Second Life počeo s radom, trodimenzionalni virtualni svijet u kojem se korisnici mogu pretvarati da su tko god – ili što god – žele biti, privukao je ogromnu pažnju. Iako se radi o virtualnom, online, okruženju, njegov utjecaj seže u stvarni svijet. Stvorena je čitava virtualna ekonomija koja ovisi o stvarnom novcu . Bilo da ste bivši ili sadašnji korisnik ili ste samo znatiželjni oko Second Life-a, u narednih nekoliko članaka objasnit ćemo vam kako sve to funkcionira.

Što je Second Life?

Second Life je online okruženje koje je kreirala Linden Lab, tvrtka sa sjedištem u San Franciscu. Second Life je online svijet u kojem korisnici, stanovnici, stvaraju virtualne prikaze sebe, zvane avatari, i komuniciraju s drugim avatarima, mjestima ili objektima. Second Life nije samo otmjena soba za razgovor i stanovnici mogu učiniti mnogo više od komuniciranja jedni s drugima. Kao prvo, mogu doprinijeti svijetu oko sebe, stvarajući zgrade, objekte ili animacije. Stalni dodaci virtualnom svijetu koje stvaraju sami korisnici, jedan je od čimbenika koji Second Life čini jedinstvenim online okruženjem. Korisnički generirani sadržaj također objašnjava zašto je Second Life samo za odrasle — Linden Lab postavlja nekoliko ograničenja za stanovnike, što znači da možete vidjeti neke prilično razuzdane kreacije dok istražujete okolinu.

U Second Life-u, stanovnici mogu ići na društvena okupljanja, koncerte uživo, konferencije za novinare, pa čak i na fakultete. Mnogo stvari koje možete učiniti i u stvarnom životu – kupiti zemlju, kupovati odjeću  ili jednostavno družiti se s prijateljima. Također mogu raditi stvari koje su nemoguće u stvarnom svijetu – avatari mogu letjeti ili teleportirati se na gotovo bilo koje mjesto. Neki stanovnici dizajniraju kratke programe, zvane skripte , koji avatarima ili objektima daju nove sposobnosti, uključujući posebne animacije ili mogućnost generiranja kopija drugih objekata.

Second Life je sličan online igrama uloga za više igrača ( MMORPG ) na mnogo načina,. Poput MMORPG-a, korisnici se predstavljaju sa 3D avatarom koja djeluje poput kompjuterski generirane lutke. Korisnici se kreću kroz online svijet, susreću čudne krajolike i nove ljude. Za razliku od MMORPG-a, stanovnici Second Life-a nisu u igri, iako postoje igre unutar virtualnog okruženja Second Life-a. Oni nastanjuju virtualni svijet bez unaprijed određenih ciljeva ili zadataka, baš kao i stvarni svijet.

Stvarna populacija Second Life-a

Second Life je bio veliki hit sredinom 2000-ih, iako je interes opao od tada. Linden Lab objavio je 2007. podatak o populaciji Second Life-a na više od 10 500 000 stanovnika. Ta brojka zvuči impresivno, no važno je imati na umu nekoliko čimbenika. Prvo, Linden Lab omogućuje korisnicima stvaranje više od jednog računa, tako da su neki od 10.500.000 stanovnika duplikati. Drugo, virtualni svijet ima visoku stopu odlaska korisnika, što znači da se većina posjetitelja prijavi samo jednom, a zatim napusti program.  Do svoje 15. godišnjice 2018., Second Life je dosegao oko 57 milijuna pretplatnika, ali većina njih nije bila aktivna. Zapravo, samo između 500.000 i 600.000 pretplatnika redovito se prijavljuje, a oko 150.000 korisnika čini 90 posto vremena prijave.

Registracija novih korisnika je porasla 2020. zbog pandemije COVID-19 koja je ljude na kratko zadržala kod kuće.

Uvjeti, pravila i standardi zajednice

Jedna zajednička osobina koju svi stanovnici dijele je da stvaranjem računa u Second Life-u pristaju poštivati ​​uvjete pružanja usluge Linden Laba.. Linden Lab je dizajnirao uvjete kako bi zaštitio sebe i poštene stanovnike od zlonamjernih korisnika. Korisnici bi trebali pažljivo pročitati uvjete, osobito ako žele sudjelovati u ekonomiji Second Life-a. Uvjeti jasno daje do znanja da Linden Lab ima pravo izbrisati korisnikov inventar, uključujući i bilo koje valute koje korisnik posjeduje.

Uz Uvjete pružanja usluge, Linden Lab zahtijeva od svih korisnika da se pridržavaju Standarda zajednice. Standardi zajednice navode nekoliko vrsta ponašanja koje bi mogle rezultirati suspenzijom ili izbacivanjem korisnika iz Second Life-a ako ih prekrši. Oni su:

  1. Netolerancija : korištenje pogrdnog jezika ili slika koje se odnose na spol, rasu, etničku pripadnost, vjeru ili seksualnu orijentaciju stanovnika
  2. Uznemiravanje : uhođenje drugog avatara, sudjelovanje u cyber maltretiranju, korištenje zastrašujućih riječi ili radnji ili predstavljanje neželjenih seksualnih želja prema drugom avataru
  3. Napad : Čin nasilja nad drugim avatarom
  4. Invazija na osobni prostor/zonu udobnosti : nepoštovanje osobnog prostora tuđih avatara
  5. Neprikladan sadržaj: objavljivanje sadržaja u Second Life-u koji krši pravila u Smjernicama za sadržaj i ograničavanje sadržaja za odrasle na dopuštena područja
  6. Otkrivanje : otkrivanje osobnih podataka o drugom stanovniku
  7. Remećenje mira/globalni napadi : sudjelovanje u ponašanju koje ima za cilj poremetiti iskustva drugih stanovnika u virtualnom svijetu. To može uključivati ​​stvaranje ponavljajućih, ometajućih zvukova ili ispunjavanje prostora s toliko objekata da područje zbog toga zaostaje.
  8. Lažno predstavljanje : polaganje prava na tuđi identitet kao svoj ili preuzimanje zasluga za tuđi sadržaj.

Linden Lab ima zaposlenike u Second Life-u koji mogu reagirati na situacije, no tvrtka se uglavnom oslanja na korisnike koji prijavljuju stanovnike koji se loše ponašaju. Za većinu prvih prekršitelja, Linden Lab će izdati upozorenje. Međutim, za ponovljene prekršaje, Linden Lab može suspendirati ili opozvati korisnikovo članstvo. Prekršitelji bi mogli izgubiti sve svoje predmete i novac u igri, a kako Uvjeti pružanja usluge jasno navode, Linden Lab ne bi morao vratiti njihov novac.

izvor: computer.howstuffworks.com/