Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Kako virtualna stvarnost transformira obuku medicinskih sestara

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Virtualna stvarnost (VR) brzo napreduje i mijenja način učenja i rada u raznim industrijama, a zdravstvo nije izuzetak. Nedavno je Helios Kliniken GmbH, najveći njemački operator bolnica, objavio da će godišnje obučavati više od 5.000 medicinskih sestara u VR-u na 37 lokacija. Novi obuka program uključuje svakodnevnu zdravstvenu praksu u simuliranom pacijentovom prostoru, omogućavajući medicinskim sestrama da sigurno vježbaju situacije koje nikada ili rijetko ranije nisu vježbale. Ovaj inovativni pristup obrazovanju medicinskih sestara ima mnoge potencijalne koristi za medicinske sestre i pacijente.

VR program obuke razvio je NMY Mixed Reality Studio, koji je uložio mnogo truda u stvaranje vizualno realističnog i uronjenog iskustva obuke. Okolina obuke je dizajnirana tako da omogućava prirodne interakcije sa okolinom i objektima, omogućavajući medicinskim sestrama da obavljaju zadatke kao što bi to radili u stvarnom pacijentovom prostoru. Ultraleap-ova tehnologija praćenja ruku omogućava medicinskim sestrama interakciju sa objektima u virtualnom okruženju, što obuku čini realističnijom.

Jedna od ključnih prednosti obuke medicinskih sestara u VR-u je mogućnost vježbanja rijetkih ili teških scenarija onoliko puta koliko je potrebno. Medicinske sestre mogu izgraditi samopouzdanje i poboljšati svoje vještine bez rizika od nanošenja štete pacijentima. Ova vrsta obuke posebno je korisna u situacijama poput umetanja PEG cijevi, gdje je rizik od komplikacija visok. Vježbanjem u virtualnom okruženju, medicinske sestre mogu usavršiti svoju tehniku prije nego što obave postupak na stvarnom pacijentu.

Još jedna važna značajka VR obuke je korištenje virtualnih pacijenata koji se ponašaju i reagiraju poput stvarnih pacijenata. To je od najveće važnosti za pružanje autentičnog iskustva i maksimiziranje imerzije. Dobivanje ljudskog elementa ispravnim je vitalno u njezi. Odgovori virtualnih pacijenata na različite tretmane i postupke mogu se prilagoditi, što omogućuje medicinskim sestrama da uče iz svojih pogrešaka i poboljšaju dostavu svoje njege.

Program VR obuke također ima praktične koristi za zdravstvene ustanove. Oslobađanjem stvarnih soba i opreme za pacijente u potrebi, medicinske sestre se mogu trenirati učinkovitije i učinkovitije. Osim toga, obuka se može lako prilagoditi različitom broju polaznika.

Sve u svemu, VR obuka medicinskih sestara je revolucionarni pristup obrazovanju medicinskih sestara koji ima mnoge potencijalne koristi i za medicinske sestre i za pacijente. S realističnom i imerzivnom okolinom obuke, medicinske sestre mogu vježbati rijetke ili teške scenarije koliko god je potrebno, poboljšati svoje vještine i samopouzdanje, te na kraju pružiti bolju njegu svojim pacijentima. Virtualna stvarnost ima potencijal da revolucionizira obrazovanje u zdravstvu, a možemo očekivati ​​više inovativnih primjena ove tehnologije u budućnosti.

Više možete saznati na: https://lnkd.in/gGyZ7Qbq