Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

NuLoupes pomaže stomatolozima pri pregledima

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

NuEyes, vodeća tvrtka u industriji dorađene stvarnosti (AR), razvila je revolucionarnu novu slušalicu nazvanu NuLoupes. Ovaj uređaj ažurira tradicionalne slušalice koje koriste stomatolozi i promijenit će medicinsku i stomatološku industriju u budućnosti. Stomatolozi mogu koristiti 3D stereoskopsku sliku i AR kako bi se osiguralo da pacijenti svakodnevno peru zube.

NuLoupes AR Limitless Ecosystem sadrži niz alata poput dentalne i kirurške navigacije, 2D/3D live telepresence videozapisa, operativnih bilješki, prepoznavanja objekata, vitalnog praćenja, radiološke slike te trgovine aplikacija za medicinska/stomatološka AR rješenja. Slušalice pružaju glatko i jednostavno rješenje za kontinuirano povećanje od 1x do 10x, što omogućuje detaljno povećane slike onoga što korisnik gleda.

NuLoupes je razvijen uz pomoć kirurga koji imaju iskustva s tradicionalnim slušalicama. Pomoću okretnog sustava, slušalice se mogu prilagoditi do 90 stupnjeva prema dolje za ugodniji operativni položaj, smanjujući umor, te bol u vratu i leđima koju mnogi u medicinskom polju moraju podnijeti.

Prema dr. Krugeru, ortopedskom kirurgu kralježnice: “NuEyes digitalne operativne NuLoupes AR naočale revolucionirat će kiruršku vizualizaciju i poremetiti tradicionalno analognu tržište. Po mom mišljenju, NuLoupes ima potencijal biti jednako velika, ako ne i veća promjena za kirurško iskustvo od robota.”

Postoji niz medicinskih područja koja bi imala koristi od NuLoupes-a, poput većine pedijatrijskih i kardiotorakalnih kirurga, neurokirurga, općih kirurga, ginekologa i ortopedskih kirurga. Postoje i potencijalne ne-medicinske upotrebe za draguljare, sakupljače karata, gemologiju, izradu satova i svaki posao koji zahtijeva pregledavanje sitnih detalja.

Jedna od najznačajnijih prednosti NuLoupesa je ta da dentalni stručnjaci mogu koristiti 3D stereoskopsko snimanje i AR kako bi se osiguralo da pacijenti svakodnevno peru zube. Slušalice mogu otkriti područja u ustima koja nisu očišćena i pružiti pacijentima povratne informacije u stvarnom vremenu o njihovoj tehnici pranja zubi.

Trenutno, NuEyes NuLoupes neće biti dostupan do kasnije ove godine, negdje u Q3/Q4. Međutim, više o ovom AR uređaju možete saznati ovdje na web stranici NuEyes-a.

Zaključno, NuLoupes predstavlja revolucionarnu tehnologiju u medicinskoj i dentalnoj industriji. Pruža medicinskim stručnjacima inovativan način vizualizacije kirurških zahvata te pomaže stomatolozima da osiguraju da njihovi pacijenti održavaju dobru oralnu higijenu. Ova tehnologija proširene stvarnosti ima potencijal da promijeni način obavljanja kirurških zahvata i omogući pristupačniju stomatološku skrb svima.