Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Konferencija Laval Virtual 2023 okuplja najbolje iz europske VR zajednice

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Konferencija Laval Virtual godišnji je događaj koji okuplja stručnjake, istraživače i entuzijaste u tehnologijama virtualne stvarnosti (VR) i dorađene stvarnosti (AR). Održava se u gradu Lavalu u Francuskoj i pruža priliku za istraživanje najnovijih napredaka u VR i AR, kao i za umrežavanje s liderima i inovatorima industrije. U ovom članku istražujemo o čemu se zapravo radi na konferenciji Laval Virtual, neke zanimljive teme koje su obrađene u prošlim godinama i što možemo očekivati na događaju 2023. godine.

Što je konferencija Laval Virtual?

Konferencija Laval Virtual godišnji je događaj koji se fokusira na tehnologije virtualne i proširene stvarnosti. Prvi puta je održana 1999. godine, a od tada je postala jedan od najvažnijih događaja u industriji VR i AR. Konferencija privlači istraživače, razvojnike i entuzijaste iz cijelog svijeta, koji su svi zainteresirani za istraživanje najnovijih razvoja u ovom brzo rastućem području.

Tijekom godina, konferencija je postala platforma za razmjenu znanja, ideja i iskustava vezanih za VR i AR. Uključuje radionice, konferencije i izložbe, gdje sudionici mogu otkriti najnovije tehnologije, istražiti nove primjene i umrežiti se s liderima industrije.

Zanimljive teme iz prošlih godina

Konferencija Laval Virtual obrađivala je širok raspon tema vezanih za VR i AR tijekom godina. Neke od najzanimljivijih uključuju:

Budućnost VR-a: 2018. godine konferencija je istraživala budućnost VR-a i AR-a, s naglaskom na to kako će se tehnologije razvijati u narednim godinama. Stručnjaci su raspravljali o najnovijim razvojima u hardveru, softveru i stvaranju sadržaja u VR-u i AR-u, kao i o potencijalnom utjecaju ovih tehnologija na društvo.

VR za obuku i obrazovanje: 2019. godine konferencija se fokusirala na upotrebu VR-a za obuku i obrazovanje. Stručnjaci su raspravljali o tome kako VR može se koristiti za stvaranje uronjenih iskustava učenja, od medicinske obuke do učenja stranih jezika.

VR i zdravstvo: Na konferenciji 2020. godine istražena je uloga VR-a u zdravstvu. Stručnjaci su raspravljali o tome kako se VR može koristiti u liječenju različitih stanja, od anksioznosti i fobija do kronične boli.

AR za industriju: Na konferenciji 2021. godine fokus je bio na korištenju AR-a u industriji, s naglaskom na to kako AR može se koristiti za poboljšanje proizvodnih i logističkih procesa.

Teme za Laval Virtual konferenciju 2023.

Laval Virtual konferencija 2023. godine obećava biti još jedan uzbudljiv događaj, s nizom tema povezanih s VR-om i AR-om na dnevnom redu. Evo nekih od naglaska:

Imerzivno pripovijedanje: Konferencija će se ove godine usredotočiti na immersive pripovijedanje u VR-u i AR-u. Stručnjaci će raspravljati o tome kako se ove tehnologije mogu koristiti za stvaranje uvjerljivih priča i iskustava, od interaktivnih dokumentaraca do igara i zabave.

Social VR: Konferencija će također istražiti ulogu social VR-a i kako se može koristiti za stvaranje još uvjerljivijih i angažirajućih socijalnih iskustava. Stručnjaci će raspravljati o najnovijim razvojima u social VR platformama, kao i potencijalu VR-a za približavanje ljudi.

VR za mentalno zdravlje: Još jedna zanimljiva tema na dnevnom redu je korištenje VR-a za mentalno zdravlje. Stručnjaci će raspravljati o tome kako se VR može koristiti za liječenje različitih mentalnih zdravstvenih stanja, uključujući PTSP, anksioznost i depresiju.

AR za maloprodaju: Konačno, konferencija će istražiti upotrebu AR-a u prodajnim okruženjima. Stručnjaci će raspravljati o tome kako se AR može koristiti za poboljšanje iskustva kupovine, od virtualnog isprobavanja do interaktivnih informacija o proizvodu.