Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Meta unaprjeđuje praćenje ruku na Quest VR naočalama

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U uzbudljivom priopćenju, Meta otkriva nadolazeće ažuriranje v56 za Meta Quest VR naočale. Ovo najnovije softversko ažuriranje obećava novo revolucionarno praćenje ruku za VR entuziajste.

Jedno od najimpresivnijih poboljšanja u ažuriranju v56 je “Praćenje ruku 2.2”, inovativni napredak koji smanjuje latenciju za zadivljujućih 40% tijekom uobičajenih pokreta i nevjerojatnih 75% tijekom bržih akcija. To znači značajno poboljšanje responzivnosti ruku, što čini virtualno iskustvo još imerzivnijim i uzbudljivijim.

Kako bi demonstrirali izvanredna poboljšanja u praćenju ruku, Meta je lansirala uzbudljivu ritmičku VR igru pod nazivom “Move Fast”. Slično popularnim naslovima poput Beat Saber ili Litesport, Move Fast nudi napeto iskustvo igranja. Ono što ga izdvaja je korištenje pokreta ruku umjesto kontrolera; igrači sada mogu udarati, rezati i blokirati mete koristeći vlastite ruke.

Move Fast sada je dostupan za besplatno preuzimanje na VR headsetovima Meta Quest putem platforme App Lab. App Lab služi kao VR neslužbeni marketplace za igre i aplikacije koje još nisu dobile službeno odobrenje za app store. To znači da se možete odmah upustiti u akciju i osobno svjedočiti zadivljujućem poboljšanju odzivnosti ruku.

Osim Praćenja ruku 2.2, ažuriranje v56 uvodi i nekoliko drugih uzbudljivih značajki za Meta Quest, kao što su nove opcije pristupačnosti, sistemsko zatamnjivanje zaslona, remapiranje tipki i povratak Facebook livestreaminga.


VR entuzijasti s nestrpljenjem iščekuju dolazak ažuriranja v56 i to s dobrim razlogom. Posvećenost Mete inovacijama i korisničkom iskustvu očita je, a Move Fast pruža uzbudljiv pogled u budućnost korištenja virtualne stvarnosti.

Ako posjedujete Meta Quest VR headset, nemojte propustiti ovo inovativno ažuriranje.