Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Na Plitvicama predstavljeni trendovi u segmentu proširene stvarnosti

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Na Plitvičkim jezerima se održao II. Alumni MKR susret, koji se organizirao unutar okvira programa cjeloživotnog obrazovanja za Menadžment kamping resorta.

Ovaj događaj je trajao od 13. do 15. listopada i imao je za svrhu uspostavljanje veza među bivšim sudionicima programa, stjecanje novih saznanja iz sektora te razmjenu postojećih iskustava i znanja.

Tijekom ovogodišnjeg susreta, polaznicima je pružena prilika da posjete i detaljno upoznaju četiri kampa smještena u kontinentalnom dijelu Hrvatske, što uključuje Kamp Slapić, Plitvice Holiday Resort, Camping Plitvice i Kamp Koranu. Ovi posjeti omogućili su im uvid u raznolike pristupe upravljanju kampovima te su im pružili priliku da razmjene iskustva i ideje s vlasnicima i upraviteljima tih objekata.

Osim toga, sudionici su imali priliku upoznati se s bogatom slatkovodnom faunom i florom regije uz stručno vođenje tijekom posjeta akvariju Aquatika u Karlovcu. Također su istražili novi centar podzemne baštine Speleon.

Važan dio programa bila su i četiri informativna predavanja koja su se bavila temom digitalizacije poslovanja. Ova predavanja su omogućila sudionicima da steknu dublje razumijevanje suvremenih tehnoloških trendova i njihovog utjecaja na upravljanje kampovima. Tijekom ovih predavanja, predavači su dijelili svoja stručna znanja i iskustva, ističući važnost digitalnih alata i rješenja u optimizaciji poslovanja kampova.

Sve ove aktivnosti pružile su polaznicima priliku da obogate svoje znanje, razmjene ideje s kolegama iz industrije te unaprijede svoje vještine i pristup upravljanju kamping resortima.

Posebno zadovoljstvo nam je bilo predstaviti mogućnosti koje virtualna i proširena stvarnost mogu pružiti u menadžmentu kampova. Digitalizacija poslovanja u današnje vrijeme više nije samo trend nego i nužnost, a to kao Prilika Grupa nastojimo pokazati kroz primjenu VR/AR uređaja. Jedva čekamo vidjeti gdje će kreativnost u primjeni dovesti polaznike ovog programa.” – izjavio je Bruno Ćutić, predstavnik Prilika Grupe.

Bruno Ćutić iz Prilika Grupe, podijelio je svoje znanje o uporabi virtualne stvarnosti u operacijama kampova. Njegova prezentacija fokusirala se na praktične primjene VR tehnologije u poboljšanju iskustva gostiju, obuci osoblja i unapređenju poslovnih procesa unutar kamping resorta.

Davor Brenko, predstavnik tvrtke Istra Tech – Poslovna rješenja za turizam, održao je informativno predavanje o primjeni umjetne inteligencije u upravljanju kampovima. Njegova prezentacija je bila usmjerena na istraživanje različitih aspekata primjene AI-a kako bi se optimizirale operacije i unaprijedila gostoprimstvo u kamping resortima.

Nadalje, Božidar Abaz iz tvrtke Dolly Link – Creative Solutions, naglasio je potencijal korištenja holograma u marketinškim kampanjama i operativnim procesima kampova. Njegovo predavanje je razmatralo inovativne načine kako hologrami mogu doprinijeti atraktivnosti kampova i privući pažnju gostiju.

Martina Zadravec iz KG Medij, agencije za oglašavanje, entuzijastično je predstavila mogućnosti promocije kampova putem popularne društvene mreže TikTok. Njezina prezentacija istražila je kreativne strategije i tehnike kako iskoristiti TikTok kao platformu za privlačenje nove ciljane publike i povećanje prepoznatljivosti kamping resorta.

Ova informativna predavanja su pružila polaznicima vrijedan uvid u nove tehnologije i strategije koje se mogu primijeniti u upravljanju kamping resortima te kako iskoristiti te alate za optimizaciju poslovanja i unapređenje gostoprimstva.

Za kraj ovog susreta, polaznici su imali priliku posjetiti imanje obitelji Kojić, koja su sami bivši sudionici MKR programa. Trenutno su u procesu otvaranja i upravljanja kampom smještenim uz rijeku Koranu.