Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Najnoviji AI jezični model s visokim ocjenama i poboljšanom analizom Ethereum Smart ugovora

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Najnoviji AI jezični model, GPT-4, uzrokovao je uzbuđenje na mreži svojim izvanrednim performansama na raznim akademskim i profesionalnim mjerilima. Razvijen od strane OpenAI-a, GPT-4 je pohvaljen zbog svoje izvedbe na razini ljudi i izvanredne sposobnosti identificiranja ranjivosti te predlaganja načina za iskorištavanje koda Ethereum Smart ugovora.

Prema riječima direktora Coinbasea Conora Grogana, ChatGPT, AI chatbot temeljen na GPT-4, je istaknuo nekoliko sigurnosnih ranjivosti u pametnim ugovorima i potvrdio način za njihovo iskorištavanje. Još je izvanrednije da se preporuka ChatGPT-a pokazala točnom, s obzirom da je isti Smart ugovor hakiran 2018. godine putem istog načina predloženog od strane jezičnog modela.

Najnovije poboljšanje ChatGPT-a potaknulo je novinara Cointelegrapha, Ezru Reguerru, da dalje istraži temu razgovarajući s sudionicima konferencije ETHDubai. Blockchain razvijatelj Salman Arshad istaknuo je ChatGPT-ov potencijal za pregledavanje i analizu koda pametnih ugovora, nudeći vrijeme i troškovno učinkovit način za provođenje sigurnosnih auditiranja. Također je naglasio da je široka baza znanja ChatGPT-a njegova snaga, ali zahtijeva ljudski unos za određenu poslovnu logiku i upute. To znači da razvojni programeri mogu obaviti više posla u manje vremena koristeći alate pogonjene AI-jem.

Drugi blockchain razvijatelj, Syed Ghazanfer, ukazao je na suradničku prirodu ChatGPT-a, koja ostaje daleko korisnija za širok raspon korisnika od potencijalne prijetnje automatiziranju procesa i zamjene ljudskih radnika. Ghazanfer je također predvidio da će ChatGPT ostati koristan alat za razvojne programere, automatizirajući procese poput čitanja i sažimanja punog dokumentiranja.

Kao što je ranije izvijestio Cointelegraph, ChatGPT je znatno koristan razvojnim programerima za rješavanje problema kodiranja. Alat pogonjen AI-jem obećava i za sigurnosna auditiranja pametnih ugovora i Web3 platformi.

Zaključno, izvedba GPT-4 na različitim mjerilima i njegova izvanredna sposobnost analize Ethereum pametnih ugovora učinili su ga značajnim razvojem na polju jezičnih modela umjetne inteligencije. Potencijal ChatGPT-a za pružanje isplativih i pravovremenih pregleda koda pametnih ugovora učinio ga je vrijednim alatom za programere. Međutim, važno je napomenuti da je ljudski unos još uvijek potreban za određenu poslovnu logiku i upute. Kako se upotreba alata pokretanih umjetnom inteligencijom povećava u blockchain industriji, bit će zanimljivo vidjeti kako oni utječu na budućnost industrije.