Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

ChatGPT uskoro bi mogao podignuti VR trening na višu razinu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Online platforma za razvoj i obuku komunikacijskih vještina (“soft skills”), Virtualspeech, implementirala je ChatGPT u svoje tečajeve obuke koji se odvijaju u virtualnoj stvarnosti. ChatGPT je popularna AI (artificial intelligence, umjetna inteligencija) platforma o kojoj se u zadnje vrijeme naširoko govori i koja svakim danom ima sve više korisnika. Prema službenom izvještaju, ova najnovija nadogradnja Virtaulspeechevog programa trebala bi donijeti puno realističnije interakcije kroz razne simulacije vrlo bliske stvarnom svijetu.

Virtualspeech je platforma koja se bavi razvijanjem komunikacijskih i socijalnih vještina kod ljudi kroz razne tečajeve. Nude tečajeve javnog govora, intervjuiranja, vodstva i razne druge. Svi ovi tečajevi baziraju se na vježbanju realističnih scenarija i stjecanju iskustva kako bi se polaznici mogli što bolje snaći u situacijama u kojima bi se mogli  naći tijekom svoje karijere.

O tome što su “soft skills” i kako ih možete bolje razviti u virtualnom okruženju možete saznati ovdje.

ChatGPT u VR-u

Iz Virtualspeecha tvrde kako bi Integracija ChatGPT-ja u virtualnu stvarnost (VR) mogla dovesti nova poboljšanja u razvoju socijalnih i komunikacijskih vještina. ChatGPT omogućuje korisnicima da uspostave organsku i prirodnu komunikaciju s AI-jem, čineći pri tom komunikaciju realističnijom, pristupačnijom i učinkovitijom za polaznike tečajeva.

Uporaba ChatGPT-ja omogućava polaznicima postavljanje različitih scenarija i igranja različitih uloga u tim scenarijima. Ovakav način učenja je pogodan jer polaznici tečajeva mogu simulirati razne interakcije poput intervjua za posao. U kombinaciji s već postojećim Virtualspeech AI-om, polaznici mogu dobivati povratne informacije u stvarnom vremenu tijekom simulacije i promotriti koje vještine im još nisu sasvim razvijene te prilagoditi daljnji tok tečaja tome.

Ovakva vrsta treninga također može biti vrlo korisna za ljude koji rade na pozicijama koje zahtijevaju vođenje teških razgovora poput davanja otkaza, iznošenja loših vijesti i slično. Pomoću ChatGPT-ja oni mogu efikasno vježbati ponašanje u takvim razgovorima bezbolno, bez pritiska i bez nanošenja psihološke štete drugima.

„Komunikacijske vještine danas su ključne za uspjeh radnom mjestu, a konverzacijska umjetna inteligencija u VR-u ima potencijal revolucionirati način na koji obučavamo i razvijamo te vještine,” kaže Sophie Thompson, direktorica Virtualspeecha.

“Integriranjem ChatGPT-a u naše tečajeve, omogućujemo pojedincima da vježbaju i razvijaju svoje vještine u sigurnom i kontroliranom okruženju te im pružamo povratne informacije vezane uz stvari koje trebaju poboljšati.”