Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Ova aplikacija koristi strojno učenje i konvertira svjetske valute u trenutku – Exchange rate scanner

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Ne, ne radi se o još jednom kalkulatoru za konverziju eura u kune ili kune u euro o kojoj ste jučer mogli čitati u hrvatskim medijima. Ovdje se radi o ozbiljnoj aplikaciji razvijenoj od strane mobilnog tima pod vodstvom Vedrana Balagovića u hrvatskoj tvrtci QED. 

Aplikacija je besplatna i brza 

„Glavni motiv nam je bio napraviti jednostavnu aplikaciju besplatno dostupnu svim našim građanima kako bi, među ostalim, doprinijeli lakšem prelasku na euro valutu.“ – kaže Balagović. 

Aplikacija je globalno dostupna u cijelom svijetu i nije limitirana samo na kune i eure, nego podržava još 100 različitih valuta što ju čini idealnom za one koji puno putuju ili su se jednostavno našli u zemlji čija valuta im je nepoznata. Naravno, uz mnoštvo funkcija kao što je praćenje valuta i izbor omiljenih, tu je i klasični kalkulator kao jedna od opcija.

Tvrtka QED se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija, te su ovo vidjeli kao idealnu priliku za doprinos našem tržištu i digitalizaciji. Kako navodi njihov direktor Anto Čabraja, istraživanje tržišta je pokazalo da je klasični kalkulator za valute prošlost, te su svojim korisnicima htjeli ponuditi nešto više za svakodnevnu upotrebu. 

U vremenu pametnih aplikacija dosjetili smo se kako bi mogli iskoristiti prednosti strojnog učenja, te pomoću čitanja sa slike omogućiti korisnicima zanimljiv skup funkcionalnosti. ERS je rezultat mog predanog tima, te poklon našim korisnicima.“ zaključuje Čabraja. 

Kako aplikacija radi? 

ERS – kako se popularno zove ova aplikacija, omogućuje korisniku da jednostavno skenira cijenu, te će mu se na zaslonu odmah pojaviti iznos u drugim valutama koje ga zanimaju, među njima i euro ili kuna. 

ERS obavještava i i većem skoku tečaja

Aplikacija je povezana sa Europskom središnjom bankom; što znači da se tečaj povlači na dnevnoj razini, te aplikacija u potpunosti prati dnevno kretanje valuta. Kao posljedica toga, aplikacija je u mogućnosti obavijestiti korisnika ako se dogodio veći skok u tečaju u odnosu na prethodni dan što ovu aplikaciju čini korisnom i za osobe koje novac čuvaju u bankama u stranim valutama. Za Hrvatsku sigurno najzanimljiviji USD i CHF, uz najprisutniji euro.

Kako navode iz QED-a, nadaju se da će ova aplikacija biti korisna svima, te da će ljudi prepoznati nove i moderne tehnologije koje rješavaju svakodnevne probleme lakše i jednostavnije.

Skinite aplikaciju za Android i iOS uređaje, jer je prilagođena svim mobilnim sustavima i vrstama smartphonea, i olakšajte si svakodnevicu. 

GooglePlay: https://play.google.com/store/apps/details?id=qed.ers.io
AppStore: https://apps.apple.com/us/app/exchange-rate-scanner/id6444409362