Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Pi kriptovaluta- budućnost rudarenja na mobitelima?

Pi kriptovaluta u mobilnom telefonu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Kriptovaluta Pi je jedna od novih kriptovaluta, koja se ističe svojim pristupom distribuiranom rudarenju putem mobilne aplikacije. Osnovana je 2019. godine od strane tima bivših inženjera iz Stanforda, predvođenih Dr. Nicolasom Kokkalisom. Ideja Pi kriptovalute je omogućiti korisnicima da rudare kriptovalutu koristeći svoje mobilne uređaje, bez potrebe za računalima ili posebnom opremom.

Kako je došlo do ideje Pi Coina?

Ideja za kriptovalutu Pi potekla je od osnivača projekta, Dr. Nicolasa Kokkalis i njegovog tima inženjera s Stanforda. Kokkalis je bio pod utjecajem problema koje su vidjeli s postojećim kriptovalutama poput Bitcoin-a, uključujući visoke energetske zahtjeve rudarenja i nedostatak pristupačnosti za prosječne korisnike.
Kokkalis i njegov tim odlučili su se usredotočiti na stvaranje kriptovalute koja bi bila lakša za rudarenje i koristila bi pristupačnije mehanizme distribucije tokena. U tom procesu razvili su novi konsenzusni algoritam nazvan “Proof of Contribution” (PoC), koji bi nagrađivao korisnike za njihov doprinos mreži na temelju vremena provedenog na aplikaciji i referencija drugih korisnika.

Kriptovaluta Pi i Bitcoin

Glavna razlika Pi kriptovalute u odnosu na druge kriptovalute kao što su Bitcoin ili Ethereum jest što ne koristi Proof of Work (PoW) ili Proof of Stake (PoS) konsenzusni algoritam. Umjesto toga, koristi novi konsenzusni algoritam nazvan “Proof of Contribution” (PoC). Ovaj algoritam nagrađuje korisnike za njihov doprinos mreži, uključujući vrijeme koje provode na aplikaciji i referencije drugih korisnika.

Što je “Proof of Contribution” (PoC)?

Pi Network koristi konsenzusni algoritam nazvan “Proof of Contribution” (PoC) kao osnovu za rudarenje i validaciju transakcija unutar svoje blockchain mreže. Ovaj algoritam osmišljen je kako bi nagrađivao korisnike za njihov doprinos mreži, umjesto tradicionalnih mehanizama poput Proof of Work (PoW) ili Proof of Stake (PoS).

Kako funkcionira “Proof of Contribution” u Pi Networku?

Glavni faktor koji utječe na doprinos korisnika je vrijeme koje provedu na mobilnoj aplikaciji Pi Network. Što više vremena korisnici provode na aplikaciji, to će veći biti njihov doprinos mreži.

Korisnici također mogu doprinijeti mreži pozivajući nove korisnike u Pi Network. Kada se novi korisnik registrira putem referentnog linka, korisnik koji ga je pozvao prima određeni bonus ili nagradu.

Sigurnost mreže također je faktor koji se uzima u obzir kod “Proof of Contribution”. Korisnici koji sudjeluju u održavanju sigurnosti mreže i sprječavanju zloupotreba također doprinose svojim doprinosom.

Na temelju svih ovih faktora, svaki korisnik Pi Networka dobiva određeni broj Pi tokena kao nagradu za svoj doprinos mreži. Ovaj pristup omogućuje pravedniju distribuciju tokena i potiče angažman korisnika, čineći Pi Network održivijim i inkluzivnijim.

Pi Network

Pi Network je mobilna aplikacija koja omogućuje korisnicima rudarenje kriptovalute Pi putem njihovih mobilnih uređaja. Ova aplikacija osmišljena je kako bi omogućila široku distribuciju Pi tokena i uključila što veći broj korisnika u izgradnju mreže.

Korisnici Pi Networka mogu preuzeti mobilnu aplikaciju, registrirati se i započeti rudarenje Pi tokena. Trenutno, Pi Network se nalazi u fazi testiranja, pa Pi tokeni još uvijek nemaju neku veliku tržišnu vrijednost. Međutim, osnivači projekta nadaju se da će Pi postati korisna kriptovaluta u budućnosti, koja će biti široko prihvaćena i upotrebljiva širom svijeta.

Što je Pi Coin?

Pi Coin je kriptovaluta koja se rudari putem mobilne aplikacije Pi Network. Osnovna ideja Pi Coina je omogućiti korisnicima da rudare kriptovalutu koristeći svoje mobilne uređaje, bez potrebe za računalima ili posebnom opremom.

Može li se zaraditi rudarenjem Pi Coina?

Da, korisnici mogu zaraditi Pi Coine rudarenjem putem mobilne aplikacije Pi Network. Rudarenje se odvija automatski dok korisnici koriste aplikaciju, a nagrađuje ih se na temelju njihovog doprinosa mreži i vremena provedenog na aplikaciji.

Kako mogu preuzeti svoj Pi?

Korisnici mogu preuzeti mobilnu aplikaciju Pi Network s Google Play Storea ili Apple App Storea, registrirati se i započeti rudarenje Pi Coina.

Je li Pi Coin prijevara?

Pi Coin nije prevara. Međutim, važno je napomenuti da Pi Coini trenutno nemaju tržišnu vrijednost i da projekt još uvijek prolazi kroz razvojnu fazu, pa korisnici trebaju biti oprezni i informirani o rizicima i mogućnostima projekta.

Kriptovaluta Pi- planovi za budućnost

Novi korisnici

Pi Network nastavlja raditi na privlačenju novih korisnika i rastu svoje zajednice. To uključuje proaktivno angažiranje s postojećim korisnicima kako bi ih ohrabrili da pozovu nove članove, kao i marketinške napore usmjerene na privlačenje novih korisnika.

Integracija s drugim tehnologijama

Istražuju se mogućnosti integracije s drugim tehnologijama kako bi se poboljšala funkcionalnost i korisničko iskustvo. To uključuje integraciju s različitim aplikacijama ili platformama, kao i uspostavu suradnji s drugim tehnološkim tvrtkama.

Razvoj novih proizvoda i usluga

Pi Network nastavlja razvijati nove proizvode i usluge koji će obogatiti ekosustav kriptovalute Pi. To uključuje razvoj dodatnih funkcionalnosti unutar same aplikacije Pi Network, kao i izradu dodatnih alata ili usluga koje će korisnicima omogućiti bolje upravljanje njihovim Pi tokenima.

Pi Network u 2024. godini

I tijekom 2024. godine Pi network bilježi rast broja novih korisnika. Broj aktivnih doseže impresivnu cifru od preko 50 milijuna širom svijeta, što jasno ukazuje na kontinuirani rast popularnosti ove kriptovalute i mobilne aplikacije. Ovaj brzi korisnički rast rezultat je povećane svijesti o Pi Networku, poboljšanja sigurnosti i funkcionalnosti aplikacije te agresivne marketinške strategije.