Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Prve recenzije za Vision Pro-a su tu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Prve recenzije za Vision Pro su dostupne, ističući mnogo sjajnih, dobrih i ne baš tako sjajnih stvari o prvim MR naočalama tvrtke Apple.

Vision Pro, koji košta 3.500 dolara, lasira je 2. veljače i izgleda da su prve recenzije već dostupne od odabranog broja izvora, uključujući CNET, The Verge, The Wall Street Journal i CNBC.

Scott Stein iz CNET-a predvodio je recenziju Vision Pro-a, hvaleći naočale zbog jasnog mikro-OLED zaslona, većinom fluidnog sučelja za kontrolu ruke i oka, odličnih mogućnosti mješovite stvarnosti, impresivnog popisa kompatibilnih iOS aplikacija i mogućnosti gledanja prostornih videozapisa snimljenih i na iPhoneu 15 i na samom headsetu.

S druge strane, Stein je kritizirao cijenu od 3.500 dolara, nepotpunu ulaznu kontrolu naočala pomoću ruku očiju, nedostatak aplikacija native VisionOS-a, bateriju povezanu kablim i nedostatak prostora za dioptrijske naočale, zahtijevajući posebne umetke kako bi ljudi s dioptrijom vidjeli čistu sliku.

Nilay Patel iz The Vergea nazvao ga je “magčnim sve dok to u jednom trenutku ne prestane biti”, također ističući mnogo točaka koje je istaknuo i Stein, uz još dodatne napomene da passtrough opcija nije bila savršena, da su 3D avatari za video pozive (nazvani “Personas”) neugodni i “pomalo zastrašujući”, te je kritizirao socijalnu izolaciju zbog nemogućnosti trenutnog dijeljenja onoga što možete vidjeti s drugima u prostoriji.

Joanna Stern iz The Wall Street Journala podigla je to na novu razinu noseći Vision Pro gotovo 24 sata neprekidno. S pozitivne strane, Stern primjetno nije povratila, obavila je puno posla i skuhala je ukusno jelo, ali je također smatrala da su Personas čudni. Navodno nije preporučljivo kuhati kad koristite Vision Pro (noževi, kipuća voda i sve to), ali mogućnost da potražite recept, imate plutajući tajmer i gledate video tutorial dok kuhate zvuči poprilično praktično.

Todd Haselton iz CNBC-a naziva Vision Pro “budućnošću računalstva i zabave”, pošto je on bio jedini od svih koji su zapravo voljeli Persone uz drugu jaku stranu headseta: pružanje tradicionalnih medija. Ipak, Haselton kaže da nedostaju ključne aplikacije poput Ubera, DoorDasha, Amazona i Facebooka, i popularne mobilne igre poput Diablo Immortala i Genshin Impacta.

Ispod možete pogledati Marques Brownleejev review Apple Vision Pro-a: