Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Microsoft završava podršku za Windows Mixed Reality

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Windows Mixed Reality je VR ekosustav koji je razvio Microsoft za Windowse na PC-ju. Međutim, unatoč naporima tvrtke, platforma nije postigla značajan uspjeh i aktivno se koristi samo na ograničenom broju uređaja.

Nedostatak igara i podrška

Jedan od glavnih razloga nedostatka podrške za Windows Mixed Reality bio je nedostatak igara za tu platformu. Mali broj dostupnih igara rezultirao je nedostatkom interesa potrošača. U međuvremenu, konkurentna platforma SteamVR nudi širi izbor igara, a dobila je veću i entuzijastičniju podršku proizvođača VR slušalica.

Kraj podrške i utjecaj

Završetak podrške za platformu Windows Mixed Reality znači da korisnici više neće moći koristiti Windows Mixed Reality VR naočale s aplikacijama izgrađenim za tu platformu. Tvrtka također nema planove za izdavanje novih uređaja za Windows Mixed Reality sustav, osim HoloLens 2, koji ostaje jedini uređaj tvrtke Microsoft u ovoj sferi.

Često postavljena pitanja (FAQ)

Koji su razlozi doveli do odbijanja Microsofta da podrži Windows Mixed Reality? Pad podrške za Windows Mixed Reality uglavnom je rezultat nedostatka igara i ograničenog interesa potrošača za platformu u usporedbi s konkurentima poput SteamVR-a.

Mogu li nastaviti koristiti Windows Mixed Reality VR naočale? Nakon što podrška za Windows Mixed Reality završi, VR naočale na toj platformi više neće biti kompatibilne s trenutnim ili budućim aplikacijama i igrama izgrađenim za taj ekosustav.

Kakva je budućnost Windows Mixed Reality-ja? Microsoft nema planove za izdavanje novih uređaja za Windows Mixed Reality, osim HoloLens 2, te će se usredotočiti na druge područje tehnologije virtualne i proširene stvarnosti.

Izvor: elbuz