Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Quest 3 baterija usporediva s Quest 2 uz moguća poboljšanja

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Andrew Bosworth, CTO u Meti, otkrio je tijekom Instagram AMA (Pitaj Me Što God Želiš) sesije da će trajanje baterije na nadolazećem virtualnom stvarnosti (VR) headsetu, Quest 3, biti “otprilike isto” kao kod njegovog prethodnika, Questa 2. Bosworth je istaknuo da će stvarno trajanje baterije ovisiti o načinu korištenja, te je naglasio da Meta kontinuirano radi na poboljšanjima u tom području. Važno je napomenuti da, unatoč održavanju sličnog trajanja baterije, Quest 3 nudi poboljšane specifikacije i zaslon s povećanjem rezolucije od čak 30%.

Tijekom AMA sesije, Bosworth je također osigurao korisnike Quest Pro-a da će uređaj i dalje primati softverske nadogradnje i poboljšanja, čak i s nadolazećim izdanjem Questa 3. To se poklapa s nedavnom nadogradnjom u Metai koja je povećala brzinu procesora i grafičke kartice na Quest 2 i Quest Pro.

Ipak, Bosworth je dao naslutiti moguću prednost Questa 3 zbog uključivanja senzora dubine. Odgovarajući na pitanje o poboljšanjima u računalnom vidu na Quest Pro-u, Bosworth je objasnio da prisutnost senzora dubine pruža dodatni izvor točnih informacija. Time se unapređuje ukupno iskustvo na headsetima opremljenim računalnim vidom i senzorom dubine. Nadalje, Bosworth je napomenuo da se senzor dubine može koristiti za obuku sustava računalnog vida, što može rezultirati poboljšanjem performansi i na headsetima koji nemaju senzor dubine, posebno u različitim uvjetima. Ovo implicira da bi napredak koji donosi Quest 3 mogao pozitivno utjecati na model dubine računalnog vida na Quest Pro-u.

Iako trajanje baterije na Questu 3 ostaje usporedivo s prethodnikom, napredak u drugim područjima uređaja je značajan. Poboljšane specifikacije, zajedno s visokom rezolucijom zaslona, obećavaju unaprijeđeno VR iskustvo. Korisnici mogu očekivati istu razinu prenosivosti i trajanje korištenja bez kompromisa u performansama ili vizualnoj kvaliteti.

Dodatno, Bosworthova potvrda da će Quest Pro i dalje dobivati ažuriranja osigurava vlasnicima trenutnog Quest Pro-a da njihova investicija neće zastarjeti s izlaskom novog headseta. Metin angažman na podršci i poboljšanjima postojećih uređaja pokazuje njihovu predanost zadovoljstvu korisnika i osiguravanju pozitivnog korisničkog iskustva na cijelom rasponu njihovih proizvoda.

Uključivanje senzora dubine u Quest 3 otvara uzbudljive mogućnosti za budućnost VR-a. Dodatni podaci koji pruža senzor dubine služe kao vrijedan resurs za obuku sustava računalnog vida. Kao rezultat toga, čak i headseti bez senzora dubine mogu imati koristi od unaprijeđenih sposobnosti računalnog vida, što dovodi do poboljšane percepcije dubine i ukupnog uranjanja.

Zaključno, prema izjavi Meta CTO-a Andrewa Boswortha, Quest 3 će pružiti trajanje baterije usporedivo s Questom 2. Unatoč održavanju trajanja baterije, Quest 3 nudi poboljšane specifikacije i zaslon veće rezolucije. Nadalje, uključivanje senzora dubine u Quest 3 donosi potencijalna poboljšanja za model dubine računalnog vida na Quest Prou i budućim headsetima. S obzirom na Metaovu kontinuiranu posvećenost ažuriranjima softvera i poboljšanjima, korisnici se mogu radovati uranjanju u VR iskustvo koje se neprestano razvija i pomjera granice.