Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Roblox izvještava o većim gubicima nego što se očekivalo

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

10. svibnja 2023. Roblox je objavio rezultate prvog kvartala, otkrivajući gubitak od 0,44 dolara po dionici, što je 0,09 dolara lošije od predviđanja analitičara. Unatoč ovomu, cijena dionica tvrtke se oporavila nakon početnog pada, s povećanjem od 1% u pre-market trgovanju.

Iako je gubitak razočarao ulagače, tvrtka je izvijestila da su rezervacije u kvartalu porasle 23% YoY, dosegnuvši 773,8 milijuna dolara. Osim toga, platforma je zabilježila porast prosječnog broja dnevnih korisnika od 22%, dosegnuvši 66,1 milijuna. Taj rast pratio je porast sati korištenja koji su se povećali 23% YoY na 14,5 milijardi.

Unatoč gubitku, glavni financijski direktor tvrtke, Michael Guthrie, rekao je da rezultati Q1 pokazuju “snažnu izvedbu naših ključnih operativnih i financijskih metrika”. Guthrie je također izjavio da tvrtka planira “umjerenije ulaganje u zapošljavanje i infrastrukturu, čime će se generirati operativna poluga”.

Roblox, koji korisnicima omogućuje stvaranje i igranje igara unutar svoje platforme, vidio je značajan rast posljednjih nekoliko godina, posebno tijekom pandemije. Kako je sve više ljudi prisiljeno ostati kod kuće, online igranje i društvene platforme postale su sve popularnije, što je dovelo do povećanja broja korisnika na Robloxu.

Prosječna rezervacija po korisniku dnevno (“ABPDAU”) na platformi Roblox ostala je ista u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, 11,70 dolara. Međutim, tvrtka očekuje da će više svojih rezervacija obrađivati ​​putem kreditnih kartica i prepaid kartica, što će imati pozitivan utjecaj na marže.

Iako je Robloxov gubitak u prvom kvartalu veći nego što se očekivalo, što je zasigurno razočaralo neke investitore, rast korisnika i knjigovodstvenih prihoda platforme bi trebali pružiti nadu za budućnost. Dok tvrtka podešava ulaganje u broj zaposlenih i infrastrukturu, može se usredotočiti na generiranje operativne poluge što bi moglo dovesti do više profita dugoročno.