Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

VR R&D-a: Prilika za stvaratelje VR sadržaja

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

StoryFutures, projekt s Velike Britanije koji ima za cilj razvijanje imerzivnog sadržaja i pripovijedanja, pokrenuo je novu nacionalnu priliku za story-driven sadržaj u virtualnoj stvarnosti. Nacionalni program predstavljanja VR R&D-a ima za cilj ponuditi stvarateljima VR sadržaja priliku da prilagode ili prenamijene svoj VR sadržaj za Meta Quest 2 naočala i predstave ga na više od 250 VR naočala putem StoryFutures- opsežne mreže knjižnica, neovisnih kina i umjetničkih prostora diljem Velike Britanije.

Ovaj program traži širok raspon iskustava u različitim žanrovima i temama koje nude učenje ili edukativni element publici. Program nudi do 10 R&D nagrada od £7,000 svaka za doradu postojećeg sadržaja za isporuku kao 7-10-minutno iskustvo VR-a. Stvaratelji će također imati pristup istraživanju publike i podršci tima programa kako bi im pomogli razumjeti utjecaj njihovog sadržaja i razviti uzbudljiva iskustva za nove publike.

Nacionalni program predstavljanja VR R&D-a trajat će od 25. svibnja do 14. srpnja 2023. godine, a kvalificirane tvrtke ili samostalni trgovci s područja Velike Britanije mogu se prijaviti do ponoći u nedjelju, 30. travnja 2023. godine.

Ovaj program je uzbudljiva prilika za stvaratelje VR sadržaja s područja Velike Britanije da predstave svoj rad, steknu vrijedna saznanja i pristup podršci stručnjaka u tom području. S rastućom potražnjom za imerzivnim i interaktivnim iskustvima pripovijedanja, ovaj program može pomoći stvarateljima sadržaja da dosegnu nove publike i ostvare značajan utjecaj u industriji.

Prethodni VR R&D poziv StoryFutures-a u siječnju bio je uspješan, a ovaj novi program nastavlja na to postignuće. Organizacija je obučavala i podržavala stvaratelje u izlaganju imerzivnog sadržaja, a njihova mreža pomaže inovirati distribuciju virtualnih iskustava nudeći publici story-driven VR iskustva.

Sve u svemu, VR R&D National Showcasing Program izvrsna je prilika za kreatore VR sadržaja sa sjedištem u UK-u da pokažu svoj rad, pristupe podršci i steknu uvide kako bi poboljšali svoj sadržaj za širu publiku. Program nudi priliku kreatorima da ostvare značajan utjecaj u industriji i veselimo se što ćemo vidjeti uzbudljiva iskustva koja proizlaze iz ovog programa.