Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Windup Minds Osigurao 1,6 Milijuna Dolara

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Windup Minds, nedavno predstavljeni XR studio, uspio je osigurati impresivnih 1,6 milijuna dolara investicije u početnu fazu. Ova financijska podrška potaknut će razvoj njihovih dubokih iskustava usmjerenih na virtualne ljubimce i saputnike.

Tim Iskusnih VR Stručnjaka

Studio je osnovao četveročlani tim iskusnih VR developeri: Bernard Yee, Ben Vance, Amy Conchie i Stefani Swiatkowski. Ovi talentirani pojedinci imaju impresivan dosje, s radom u velikim tvrtkama kao što su Oculus, WeVR, Microsoft, EA i mnogi drugi. Njihov portfelj uključuje zapažene projekte kao što su Oculus demo projekti Bogo, Toy Box i First Steps, kao i popularne igre poput Destiny, Plants vs. Zombies i Dishonored.

Lideri u Investiranju u Početnoj Fazi

Put Windup Minds-a dodatno je osnažila značajna investicija u početnu fazu, predvođena istaknutim subjektima u području VR-a i gaminga. Venture Reality Fund, Acequia Capital i New Leaf Ventures prednjače u ovoj investicijskoj inicijativi. Dodatno, ključni ljudi u industriji su izrazili svoju podršku, uključujući Natea Mitchella (osnivača Oculusa), Edena Chena (osnivača Pragma; Riot Games), Jamesa Gwertzmana (osnivača Playfab; PopCap/EA), Toma Sanockija (Oculus; Pixar), Grega Essiga (Apple) i Anthonyja Batta (Outsider DAO).

Vizija Virtualnih Stvorenja

Windup Minds je predstavio svoj ambiciozan plan za stvaranje “iskustava s virtualnim stvorenjima za mješovite i virtualne platforme”. Ova najava ističe jasan fokus studija na stvaranju realnih virtualnih saputnika koji mogu duboko rezonirati s korisnicima. Windup Minds čvrsto vjeruje da spajanjem imerzivne XR tehnologije s naprednom umjetnom inteligencijom mogu stvoriti virtualne saputnike koji nadmašuju sve što smo do sada iskusili.

Moć XR-a u Izgradnji Emocionalnih Veza

Prema suosnivaču Bernardu Yee-u, XR tehnologija ima jedinstvenu sposobnost izgradnje emocionalnih veza s virtualnim likovima. Yee kaže: “Medium XR ima jedinstvenu sposobnost izgradnje emocionalnih veza s likovima koji su živi i trodimenzionalni poput bilo kojeg ljubimca.” Nastavlja s intrigantnim anegdotama iz prošlosti, kada je tim razvio “Dreamdeck”, ranu Oculus demo aplikaciju. Yee se sjeća: “Kada smo razvijali Dreamdeck za Marka Zuckerberga i Brendana Iribea kako bi najavili Rift headset na prvom Oculus Connect-u, vidjeli smo igrače kako skidaju prototipske headsete kad im se T-Rex približio. Intelektualno su znali da su u maloj demo kocki, ali njihovi instinktivni mozgovi govorili su im ‘u sobi je dinosaurus s vama’. VR i MR mogu vas natjerati da se osjećate kao da je vaš digitalni ljubimac stvaran – i nijedan drugi medij to ne može postići.”

Budućnost Windup Minds-a

Iako Windup Minds izaziva značajno uzbuđenje u VR zajednici, još nisu naznačili određeni vremenski okvir za najavu ili lansiranje svog prvog iskustva s virtualnim ljubimcem. Međutim, njihova obećavajuća vizija i podrška koju su dobili od investitora i pionira industrije definitivno ih čine studijem koji zaslužuje pažnju.

Zaključno, uspješno osiguravanje investicije od 1,6 milijuna dolara za Windup Minds predstavlja značajan korak naprijed u svijetu virtualne stvarnosti i imerzivnih iskustava. S tim iskusnim VR developerima na čelu i jasnim fokusom na stvaranju realnih virtualnih ljubimaca, Windup Minds je spreman pomaknuti granice onoga što XR tehnologija može postići. Budućnost donosi uzbudljive izglede za ovaj inovativni studio, a entuzijasti virtualne stvarnosti i digitalnih saputnika s nestrpljenjem očekuju njihov sljedeći korak.