Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Zuckerbergova opsesija metaverzumom izluđuje zaposlenike?

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

“Direktor neće pričati ni o čemu drugom.”

Metaverzum Marka Zuckerberga najveći je projekt za tvrtku Meta u njenoj povijesti nakon ere Facebooka. No, dok izvršni direktor Mark Zuckerberg tjera da se sve vrti oko projekta virtualne stvarnosti, zaposlenicima Facebooka je dosta toga što moraju slušati milijarderove planove.

Kako prenosi Insider, sadašnji i bivši zaposlenici Zuckerbergove tvrtke umorni su od slušanja o metaverzumu. Budući da je VR tehnologija opsesija za Metu, mnogi su već umorni od tehnologije.

Prema sadašnjim i bivšim zaposlenicima Facebooka, Metaverzum je “jedino o čemu Zuckerberg želi razgovarati”. Međutim, ogroman pomak u fokusu tvrtke zbunjuje i ljuti radnike.

Trenutni zaposlenik za Insider je rekao da Zuckerbergova opsesija “potiče dezorganizaciju i tjeskobu”. Objasnili su: “Čini se da ljudi zapravo ne znaju što dati ili na čemu raditi jer još uvijek ne postoji koherentna strategija.”

Dok Meta nastavlja s velikim promjenama u svojoj potjeri za Metaverseom, mnogi postojeći zaposlenici ostaju zbunjeni. Unatoč tome, fokus i dalje postaje sve veći dio svake tvrtke koju Meta ima.

Jedan zaposlenik je objasnio da se zaposlenicima govori da se usredotoče na Metaverse, čak i idu toliko daleko da stvore nove “timove koji su specifični za metaverzum”. Jedan tim bit će usredotočen na stvaranje “Metaverse playbook” za podučavanje drugih timova, nešto što bi bilo dobro imati ranije.

Metin AR uređaj također je veliki dio Zuckerbergove opsesije metaverzumom. Nekim zaposlenici tvrde da se Zuckerbergov ego bazira na uspjehu projekta. Međutim, mnogi nisu sigurni hoće li tehnologija biti toliko popularna koliko Zuckerberg želi.

To je jedan od glavnih problema. Unatoč Metinom ogromnom zalaganju za tehnologiju, za neke je previše daleko i previše zbunjujuće. Iako bi to moglo zaživjeti u budućnosti, mnogi su oprezni od prepuštanja virtualnom svijetu kojim upravlja Facebook.

IZVOR: stealthoptional.com