Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Apple preuzima novi startup za AR naočale “Mira”

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U nedavnom razvoju događaja, tehnološki div Apple napravio je značajan potez u području dorađene stvarnosti (AR) preuzimanjem startupa Mira sa sjedištem u Los Angelesu. Preuzimanje, koje je Apple potvrdio nakon privatne Instagram objave CEO-a Mire, Bena Tafta, ukazuje na namjeru tvrtke da ojača svoju poziciju u području prostorne računalne vizije. Mira je poznata po proizvodnji AR naočala ne samo za različite tvrtke, već i za američku vojsku.

Vijest o preuzimanju od strane Applea dolazi neposredno nakon objave tvrtke o njihovoj najnovijoj ponudi, Vision Pro. Ove vrhunske naočale za mješovitu stvarnost, čija je cijena 3.499 dolara, pozicionirane su kao revolucionarna “prostorna” računalna platforma. S ovim poduhvatom, Apple ima cilj ojačati svoje mogućnosti u području hardvera i softvera za AR, što potencijalno otvara mogućnost širenja spektra uzbudljivih iskustava za korisnike.

Mira, koja je ranije prikupila otprilike 17 milijuna dolara financiranja, privukla je pažnju zbog partnerstava s poznatim entitetima poput američke vojske i Nintendo Worlda. Naočale tvrtke Mira koriste se pod ugovorima s američkom zračnom snagom i mornaricom u vrijednosti od 702.351 dolara, za prikazivanje važnih informacija vojnim pilotima i osoblju.

Jedna od značajnih suradnji uključuje suradnju Mire s Nintendo Worldom, gdje se naočale startupa koriste u popularnoj vožnji Mario Kart. Ove naočale besprijekorno integriraju virtualne likove i predmete iz igre, poboljšavajući ukupno iskustvo za posjetitelje. Iskorištavanjem Mireovog znanja, Apple potencijalno može istražiti sinergiju s postojećim inicijativama u području igara ili čak otvoriti put za jedinstvena iskustva igranja na svojim budućim platformama prostorne računalne vizije.

Jony Ive, bivši glavni dizajner Applea, navodno je bio uključen u Mira kao savjetnik tijekom određenog razdoblja. Ova veza sugerira da je interes Applea za Mira mogao biti utjecan Iveovim uvidima i iskustvom u dizajn proizvoda. Iako detalji preuzimanja ostaju nepoznati, može se nagađati da će Apple iskoristiti tehnologiju i talentiranu radnu snagu Mire kako bi dodatno unaprijedio svoje AR i prostorne računalne projekte.

Kao dio dogovora, Apple je preuzeo otprilike 11 zaposlenika iz Mire, prema Taftovoj Instagram objavi. Ovaj potez ukazuje na namjeru Applea da iskoristi talent i integrira ekspertizu Mire u svoje vlastite timove za razvoj AR-a. Sa zaposlenicima Mire koji se pridružuju redovima Applea, tvrtka ojačava svoje sposobnosti u području hardvera i softvera, podržavajući svoju dugoročnu viziju u području AR-a.

Appleovu usvajanje Mire usklađuje se s njihovom dosadašnjom strategijom preuzimanja manjih tehnoloških tvrtki kako bi nadopunili svoju postojeću ponudu proizvoda. Iako tvrtka zadržava tajanstvenost oko svojih budućih planova, jasno je da Apple ima cilj revolucionirati način interakcije korisnika s tehnologijom, prihvaćajući prostornu računalnu viziju i AR. Spajanjem svojih velikih resursa i stručnosti s tehnologijom Mire, Apple je spreman predstaviti inovativna rješenja za AR i prostornu računalnu viziju koja bi mogla oblikovati budućnost uzbudljivih iskustava u različitim sektorima, uključujući zabavu, igre, pa čak i vojne primjene.