Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

OPPO predstavio MR Glass Developer Edition

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

OPPO, globalni lider u tehnologiji pametnih telefona, aa Augmented World Expo (AWE) 2023., uzburkao je XR industriju predstavljanjem revolucionarnih OPPO MR Glass Developer Edition naočala. Ove vrhunske
naočale za miješovitu stvarnost (MR) postavit će nove standarde u XR industriji pružajući naprednim programerima imerzivno okruženje za stvaranje i prikazivanje inovativnih MR iskustava.

OPPO je odlučio krenuti u ovom smjeru upravo sad kada se u bliskoj budućnosti očekuje eksplozija usvajanja XR tehnologije, pri čemu MR postaje jedan od najperspektivnijih modaliteta proširene stvarnosti (XR). S ciljem poticanja inovacija u primjeni MR tehnologije, OPPO MR Glss bit će dostupne kao službeni razvojni set za Snapdragon Spaces platformu u Kini. Ova strateška suradnja ima za cilj privući veći broj talentiranih programera, poticati otvoreni ekosustav i gurati granice XR tehnologije prema novim horizontima.

Yi Xu, direktor XR tehnologija u OPPO-u, izrazio je njihovu posvećenost revolucioniranju interakcije i dostupnosti informacija putem XR tehnologija, a MR se ističe kao modalitet koji može besprijekorno integrirati virtualni i stvarni svijet. OPPO MR Glass predstavlja najnoviji proboj u ovom istraživanju, koristeći napredne mogućnosti Snapdragon Spaces platforme kako bi potaknulo programere i otključalo neograničene mogućnosti za inovacije u XR tehnologiji.

Partnerstvo između OPPO-a i Qualcomm Technologiesa bilo je ključno u poticanju suradnje u XR industriji. Njihova zajednička vizija je uspostaviti otvoreni ekosustav koji optiće programere, omogućujući im stvaranje inovativnog MR sadržaja i iskustava. Bakadir, stariji direktor XR proizvodnog menadžmenta u Qualcomm Technologies, priznao je dugogodišnje napore OPPO-a u istraživanju tehnologija, proizvoda, sadržaja i usluga za XR, čime su postali idealan partner u ovom području. Cilj suradnje je oživjeti platformu i potaknuti više inovacija u XR ekosustavu, poboljšavajući produktivnost, kreativnost i gaming iskustva na OPPO MR Glassu.

OPPO MR Glass se ističe zahvaljujući vrhunskim tehnologijama i jedinstvenim inovacijama. Pokretano Snapdragon® XR2+ procesorom, uređaj je opremljen OPPO-ovom patentiranom SUPERVOOC tehnologijom brzog punjenja i funkcijom očitanja otkucaja srca, otvarajući vrata različitim novim aplikacijama. Dizajniran s hipoalergenskim materijalima pogodnim za kožu, OPPO MR Glass opremljene su Binocular VPT (Video Pass Trough) tehologijom, dvostrukim RGB kamerama, tankim objektivima i refresh rateom od 120 Hz.

Predanost OPPO-a XR tehnologiji očita je u njihovim prethodnim projektima, uključujući i lansiranje AR konceptualnog AR proizvoda OPPO AR Glass 2019. godine. Od tada su predstavili troje VR javnosti: OPPO AR Glass 2021, OPPO Air Glass i OPPO Air Glass 2, pri čemu su istraživali nove mogućnosti u algoritmima, optičkim rješenjima, interakcijama i ekosustavu. OPPO Air Glass naočale su čak osvojile srebrnu nagradu u kategoriji AR na Edison Product Awardsu 2023., što dodatno potvrđuje međunarodno priznanje snage OPPO-a u XR tehnologiji. OPPO-ova istraživanja XR tehnologije uključuju i AR aplikaciju CybeReal te druge inovacije kojima se bolje povezuje fizički i digitalni svijet na prirodan način.

OPPO MR Glass naočale bit će dostupne kao razvojni set za Snapdragon Spaces platformu u Kini, distribuirano putem EnlightXR-a u drugoj polovici 2023. godine. Cilj ove inicijative je pružiti programerima vrhunsku hardversku podršku i potaknuti širenje sadržajnog ekosustava Snapdragon Spaces u Kini.

Predstavljanje OPPO MR Glass naočala predstavlja značajan korak u XR industriji. Pružajući programerima naprednu platformu za inovacije i istraživanje granica XR tehnologije, OPPO je spreman oblikovati budućnost proširene stvarnosti stvarnosti. S njihovom posvećenošću suradnji i snagom Snapdragon Spaces platforme, mogućnosti za XR inovacije gotovo su beskrajne.