Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Arvizio donosi poboljšanja za AR Instructor

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Arvizio, vodeći pružatelj rješenja za dorađenu (AR) i miješovitu stvarnost (MR) u poslovnom svijetu, nedavno je najavio niz inovativnih značajki za svoju platformu AR Instructor koja ne zahtijeva kodiranje. Ova nova poboljšanja revolucioniraju korporativno obrazovanje pružajući interaktivne i odzivne akcije digitalnih blizanaca, bežične geste te višekorisničko konferencijsko savjetovanje uz pomoć udaljene podrške.

Platforma AR Instructor omogućuje organizacijama učinkovito obučavanje i vođenje osoblja, čime se povećava produktivnost u fizičkim radnim okruženjima. Mogućnost stvaranja obrazovnih sadržaja pomoću alata bez kodiranja i besprijekorna integracija 3D modela, videozapisa, dokumenata i slika omogućuje tvrtkama da razvijaju zanimljive obrazovne materijale prilagođene njihovim specifičnim standardnim radnim postupcima i složenoj opremi. AR Instructor tvrtke Arvizio također olakšava suradnju s udaljenim stručnjacima koji u stvarnom vremenu mogu promatrati fizički svijet radnika na terenu putem web preglednika i pružati vrijednu pomoć. Upustimo se u izvanredna poboljšanja značajki koja je donio AR Instructor.

Bežične geste za Magic Leap 2

Bežične mogućnosti igraju ključnu ulogu u vodstvu putem AR-a, omogućujući korisnicima vizualizaciju preklapajućih uputa i resursa dok istovremeno zadržavaju slobodne ruke za važne zadatke. AR Instructor na Magic Leap 2 sada omogućuje korisnicima besprijekoran prijelaz između korištenja kontrolera i gesti unutar aplikacije prilikom izvođenja složenih aktivnosti. Iako je korištenje kontrolera i dalje preferirana metoda tijekom stvaranja 3D radnih tokova, bežične geste poboljšavaju korisničko iskustvo u praktičnim scenarijima.

Udaljeno konferencijsko savjetovanje

AR Instructor sada uključuje značajke konferencija koje omogućuju istovremenu interakciju s više sudionika. Ova inovacija omogućuje da se nekoliko članova tima pridruži sjednici korisnika putem web preglednika, omogućujući povratne informacije u stvarnom vremenu i suradnju. Sudionici mogu snimiti statične slike iz videozapisa korisnika s terena i pružiti dodatne informacije u obliku proširene stvarnosti koje su vidljive svim sudionicima. Ova značajka poboljšava komunikaciju i dijeljenje znanja tijekom obrazovnih sesija, maksimizirajući iskustvo učenja.

Odzivni digitalni blizanci

Digitalni blizanci, bilo da se koriste samostalno u obrazovne svrhe ili se preklapaju s fizičkom opremom, pružaju korisnicima AR Instructora precizne i lako prepoznatljive atribute za učinkovito vođenje uputa.

Mjesta s aktivnostima u 3D modelu

Digitalni blizanci mogu biti prošireni s područjima aktivnosti ili gumbima koji korisnike usmjeravaju na akciju, prelazak na sljedeći korak ili provjeru ispravnog prepoznavanja. Ova intuitivna značajka osigurava besprijekoran i strukturirani proces učenja.

Odzivno kretanje 3D modela

Točno postavljanje dijelova i komponenti ključno je u različitim obrazovnim scenarijima. AR Instructor reagira na kretanje tih elemenata, provjeravajući ispravno pozicioniranje i pružajući korisnicima vodilice. Ova povratna informacija u stvarnom vremenu poboljšava učinkovitost obrazovanja i osigurava preciznost u praktičnoj primjeni.

Arvizio je osigurao da ova impresivna poboljšanja značajki budu dostupna na različitim uređajima, uključujući Magic Leap 2 i Microsoft HoloLens 2 naočale, kao i iPad, iPhone i Android uređaje. Također je dostupan demo paket za Qualcomm Snapdragon Spaces, omogućavajući organizacijama da osobno dožive mogućnosti AR Instructora.

Alex Berlin, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Arvizio, istaknuo je važnost optimiziranja operativnih praksi i inicijativa za obrazovanje, posebno u svjetlu nedostatka radne snage. Berlin je izjavio: “AR Instructor i dalje pruža tvrtkama nove značajke koje ne samo da poboljšavaju zadržavanje zaposlenika i proces zapošljavanja, već se mogu prilagoditi kako bi zadovoljile jedinstvene potrebe svake pojedine tvrtke. Korištenjem AR Instructora, korisnici mogu smanjiti obim obrazovanja, poboljšati točnost i sigurnost te se usredotočiti na rast poslovanja.”

Poboljšanja značajki AR Instructora koje je predstavila Arvizio predstavljaju značajan napredak u korporativnom obrazovanju. Iskorištavanjem tehnologija proširene i mješovite stvarnosti, organizacije mogu pružiti uzbudljiva, angažirajuća i personalizirana iskustva obrazovanja, što dovodi do poboljšanog zadržavanja zaposlenika, operativne učinkovitosti i općeg rasta poslovanja. Zahvaljujući AR Instructoru, tvrtke mogu samouvjereno zakoračiti u budućnost obrazovanja i razvoja te pretvoriti svoje radne snage u visoko stručne i kompetentne timove.

Poboljšani AR Instructor predstavlja prekretnicu u korporativnom obrazovanju, potičući poslovne subjekte na optimizaciju praksi i ostvarenje napretka u učenju.