Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

BRIJ – nova kripto platforma koja povezuje metaverzum i stvarni život

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Riječ „metaverzum“ ovih se dana spominje sve češće i češće. Razvoj metaverzuma i virtualnih tehnologija iz dana u dan uzima sve više zamaha. No, na žalost, ovaj cijeli koncept prosječnom čovjeku se čini iznimno praznim i dalekim. Mnogi ljudi ne razumiju što metaverzum zapravo jest i nemaju pristup takvim tehnologijama u svakodnevnom životu.

Zašto je metaverzum mnogima tako stran koncept? Odgovor leži u činjenici da metaverzum nije jedinstvena cjelina, već se radi o skupu različitih virtualnih svjetova, digitaliziranih ekonomija, web 3 aplikacija i još mnogo toga. Pristupanje svim ovim aspektima metaverzuma je komplicirano jer zahtijeva različite uređaje, aplikacije i drugo i sam proces se zbog toga može činiti iznimno zastrašujućim i stranim.

Tu u igru ulazi BRIJ, platforma kojoj je cilj olakšati svakodnevni pristup metaverzumu, napraviti ga dostupnijim i spojiti metaverzum sa stvarnim svijetom.

Što je BRIJ?

BRIJ je digitalni ekosustav koji donosi metaverzum u stvarni svijet, čineći nevidljivi most između njih i stvarajući potpuno novu razinu mješovite stvarnosti. Kada kažu da žele spojiti stvarni i virtualni svijet, u BRIJ-u misle na to da žele olakšati pristup metaverzumu. Od spajanja događaja u metaverzumu s događajima u stvarnom svijetu i omogućavanja kupovine u virtualnim dućanima i fizičkim outletima do spajanja virtualnih i fizičkih poslovnih sastanaka u istoj sobi, BRIJ žele približiti metaverzum stvarnom svijetu i učiniti ga dijelom svakodnevnog života. Cilj im je stvoriti platformu i rješenje za premošćivanje provalije koja se nalazi između virtualnog i stvarnog svijeta.

Primjer kombinacije stvarnog i virtualnog svijeta

BRIJ na svojoj stranici navode zanimljiv primjer svog koncepta. Kao primjer daju umjetničku galeriju u Londonu.

„Repliciranje umjetničke galerije koja se nalazi u Londonu u metaverzumu; posjetitelji iz raznih zemalja mogu posjetiti galeriju u metaverzumu i biti istovremeno holo-projektirani u fizičkoj galeriji, omogućavajući tako interakcije između fizičkih i virtualnih posjetitelja kao da se zajedno nalaze na istom mjestu.“

Kao drugi primjer navode uporabu svoje platforme u edukativne svrhe.

„Projiciranje kompletnih edukativnih nastava i kurikuluma slabije razvijenim zemljama sa slabijom infrastrukturom. Umjesto sakupljanja novčanih sredstava i čekanja na izgradnju fizičkih škola i trošenja novaca na dovođenje profesora, možemo omogućiti učenicima ulazak u kompletni edukacijski sustav ispunjen znanstvenim eksperimentima, s interakcijom lice u lice s drugim studentima i profesorima i još mnogo toga“

BRIJ Operativna Mreža je konvergencija softvera, hardvera i pružanja usluge kako bi kreirali što neprimjetnije iskustvo spajanja virtualnog i stvarnog svijeta.

BRIJ token

BRIJ token bit će kriptovaluta koja će pogoniti BRIJ ekosustav i omogućiti fanovima, zainteresiranim pojedincima i kompanijama da sudjeluju u razvoju platforme.

Kako će se ekosustav razvijati, tako će BRIJJ token omogućavati svojim vlasnicima više mogućnosti, kao što su, na primjer, sudjelovanje u nadolazećim BRIJ projektima, ekskluzivne nagrade za vlasnike tokena i općeniti pristup razvojnom procesu BRIJ-a.

BRIJ tokeni su dostupni za trgovanje na PancakeSwap-u i bit će puštani na dnevnoj bazi u ograničenom broju kako bi se osigurala jednaka distribucija tokena. Za trgovanje BRIJ tokenima potreban vam je BEP20 kompatibilan digitalni novčanik (na primjer MetaMask ili Trust Wallet).

Više o BRIJ-u možete saznati na njihovoj službenoj stranici.