Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

GE Healthcare i MediView XR najavili suradnju – Medicina i MR

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

GE Healthcare i MediView XR najavili su u ponedjeljak veliko partnerstvo čija svrha jest integracija mješovite stvarnosti (MR-a) u medicinsku praksu. Također će iskoristiti MediViewov OmnifyXR Interventional Suite sustav, koji kombinira proširenu stvarnost (AR) i suradnju na daljinu koja će se odvijati putem mješovite stvarnosti (MR-a).

Podsjetimo se, mješovita stvarnost (MR) je, u osnovi, kombinacija je AR i VR. U njoj možete istovremeno uspostaviti interakciju s virtualnim i stvarnim objektima. Virtualni objekti mogu također uspostaviti interakciju sa stvarnim objektima. Korisnici mogu posebnim MR naočalama vidjeti svoju okolinu i u njoj razne virtualne, digitalno postavljene, objekte. Dorađena stvarnost (AR) je nešto jednostavnija. Ona jednostavno podrazumijeva ubacivanje preklapanje virtualnih objekata preko stvarnog svijeta.

OmnifyXR će pružiti MR uvid u rendgenske slike pomoću Microsoftovih HoloLens VR naočala. Višestruki 3D prikazi slika uživo kombinirat će se kako bi se poboljšala vizualizacija pacijentove anatomije. Cilj je pomoći liječnicima u donošenju boljih i informiranijih odluka. Sustav također nudi mogućnosti suradnje na daljinu pa će tako liječnici moći dijeliti mišljenja, obučavati i nadzirati druge liječnike te surađivati s kolegama čak i ako nisu u istoj prostoriji.

„Zadovoljstvo nam je ojačati našu stratešku suradnju s GE Healthcareom tako što ćemo u budućnosti zajednički razviti i stvoriti Interventional Suite— odijelo dizajnirano za poboljšanje radnog okruženja, s naglaskom na prirodne interakcije kako bismo poboljšali tijeka rada i olakšali suradnju među liječničkim timovima,“ izjavila je predsjednica i izvršna direktorica MediViewa, Mina Fahim.

Arnaud Marie, direktor za Global Interventional odjela GE Healthcarea, dodao je da je mješovita stvarnost “ključna” za poboljšanje vizualizacije anatomije.

 „Naša suradnja s MediViewom ukazuje na našu predanost ka unaprjeđenju pružanja kvalitetne skrbi proširivanjem mogućnosti naših vlastitih sustava vođenih MR imagingom kroz otvorenu softversku arhitekturu te integraciju obećavajućih i komplementarnih tehnologija, poput OmnifyXR Interventional Suite odijela, u klinički rad liječnika,“ Marie dodaje.