Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Google Cardboard: uradi sam VR naočale

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Google Cardboard je platforma za virtualnu stvarnost (VR) koju je razvio Google, a koja omogućuje korisnicima da dožive razne imerzivne VR aplikacije uz pomoć koristeći svojih pametnih telefona. Platforma je povoljna i jednostavna za korištenje, što ju čini idealnom za one koji tek ulaze u svijet virtualne stvarnosti ili one.

Što je zapravo Google Cardboard?

Google Cardboard su jednostavne i jeftine naočale za virtualnu stvarnost napravljen od kartona. Funkcioniraju tako da se pametni telefon stavi u uređaj i pokrene se kompatibilna VR aplikaciju ili igru. Zaslon telefona je podijeljen na dva dijela na kojima se prikazuju dvije slike koje se gledaju kroz leće u uređaju, stvarajući 3D efekt koji korisnika uranja u virtualno okruženje.

Kako se Google Cardboard koristi?

Korištenje Google Cardboarda je jednostavno. Sve što vam treba je kompatibilni pametni telefon i Google Cardboard uređaj. Da biste započeli s korištenjem, slijedite ove korake:

  • Otvorite svoje pakiranje Google Cardboarda i izvadite dijelove van. Sljedeće što trebate napraviti je sami složiti svoje VR naočale. Sastavite Google Cardboard uređaj prema uputama. Uređaj je jednostavan za sastavljanje i cijeli proces obično traje samo nekoliko minuta. Dodatno, za pomoć možete pogledati video na kraju ovog članka.
  • Preuzmite kompatibilnu aplikaciju ili igru s Google Play Store-a ili App Store-a. Dostupno je mnogo besplatnih i aplikacija i igara kao i onih koje morate platiti, od raznih virtualnih tura sve do akcijskih igara.
  • Pokrenite aplikaciju ili igru na svom pametnom telefonu i stavite ga u uređaj, tako da je zaslon okrenut prema lećama.
  • Držite uređaj pred očima i podesite leće dok slika ne postane jasna. Uređaj bi trebao udobno pristajati na vašu glavu, s lećama smještenim izravno ispred vaših očiju.
  • Pomičite glavu kako biste pogledali oko sebe u virtualnom okruženju. Uređaj će pratiti vaše pokrete, što vam omogućuje istraživanje okruženja i interakciju s objektima i likovima u igri ili aplikaciji.

Koliko košta Google Cardboard?

Google Cardboard je jedna od najpovoljnijih platformi za virtualnu stvarnost dostupnih na tržištu. Uređaj se može kupiti za samo 10 dolara (9,33 €). Osim toga, Google nudi besplatne predloške za one koji žele sami u potpunosti izraditi svoj uređaj od kartona ili drugih materijala.

Isplati li se?

Google Cardboard je zabavan i jednostavan način za doživljavanje virtualne stvarnosti. Platforma je pristupačna, jednostavna za upotrebu i nudi širok raspon aplikacija i igara za odabir. Bez obzira želite li istraživati nove okoline, učiti nove vještine ili se jednostavno samo zabavljati, Google Cardboard je izvrsna početna točka za ulazak u svijet virtualne stvarnosti.