Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Vrgineers će predstaviti nove MR naočale XTAL 3 CAVU na I/ITSEC 2023.

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Američko-češki startup, Vrgineers, specijaliziran za virtualne i mješovite stvarnosti u obuci pilota, udružio se s AMD i NVIDIA, rivalima u grafičkim čipovima, kako bi pionirao inovativnu arhitekturu za simulatore mješovite stvarnosti. Vrgineers je predstavio nove MR naočale XTAL 3 CAVU na I/ITSEC 2023.

Tehnologija mješovite stvarnosti dobiva zamah u industriji simulacija, posebno u okruženju obuke pilota, te se očekuje da će premašiti korištenje standardnih simulatora baziranih na projekciji. Tehnologija mješovite stvarnosti danas je bila ograničena kvalitetom slika senzora i visokim zahtjevima za performansama.

Kako bi riješili taj izazov, Vrgineers je osmislio inovativni sustav koji uklanja računalne ograničenja i stavlja tehnologiju mješovite stvarnosti u središte industrije s njihovim novim XTAL 3 CAVU (Ceiling and Visibility Unlimited) naočalama za mješovitu stvarnost. Ovaj jedinstveni sustav koristi 24Mpix slike senzora povezane s Xilinx FPGA PCIe16x karticom (proizvođač čipa koji je preuzela AMD) putem optičkih kabela. Ovaj “hardkodirani” procesor posvećen je izračunavanju slika mješovite stvarnosti visoke rezolucije u samo 1 milisekundi, dok se izravna veza s najnovijim NVIDIA Quadro RTX A6000 GPU zaobilazi CPU, smanjujući ukupnu latenciju na minimum. Kao rezultat, Quadro RTXA600 potpuno je posvećen izračunavanju virtualne stvarnosti, čime se štede resursi i poboljšava performansa.

“Korištenjem AMD XILINX FPGA u kombinaciji s NVIDIA Quadro karticom, pronašli smo način pružanja toliko potrebnog poticaja performansama za mješovitu stvarnost, što je daleko iznad dviju najbržih grafičkih kartica, uz mnogo manju latenciju i potrošnju energije”, objašnjava Marek Polcak, izvršni direktor i suosnivač Vrgineersa.

Dizajn XTAL 3 CAVU izrađen je od precizno izrađenog carbonfiber materijala, prikazujući izvrsnu ravnotežu snage, izuzetne lagane karakteristike i iznimnu izdržljivost. To je idealan izbor za primjene u visokoperformansnim industrijama poput obuke pilota. Ovaj dizajn osigurava da su naočale lakše nego ikada prije, postavljajući nove standarde i za udobnost i za performanse.

Ovaj jedinstveni sustav bit će ugrađen u simulatore mješovite stvarnosti učionica tvrtke Vrgineers i bit će dostupan za kupnju 2024. godine za odabrane partnere, poput američke mornarice u okviru programa SBIR Phase II. Za manje zahtjevne scenarije, Vrgineers također nude poboljšanu verziju XTAL 3 NEO slušalica za mješovitu stvarnost, koja je trenutno najpristupačnije rješenje za obuku pilota na tržištu.

Svi proizvodi tvrtke Vrgineers, uključujući vrhunske VR i MR slušalice, TAA su certificirane i udovoljavaju najstrožim sigurnosnim propisima za implementaciju u ograničenim područjima.

O Vrgineersu

Vrgineers je lider u razvoju imerzivnih tehnologija i pruža visokokvalitetnu i učinkovitu obuku za vojne pilote koristeći napredne XTAL VR i MR slušalice, zajedno s simulatorima letenja koji služe kao temelj modernoe platforme za sintetičku obuku. XTAL MR naočale, dizajnirane uz suradnju s profesionalcima iz svijeta avioprijevoza, udovoljavaju zahtjevima za realnom simulacijom.

Izvor: prnewswire.com