Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

MagiScan transformira mobitele u alate za izradu 3D modela

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U doba u kojem pametni telefoni neprestano redefiniraju naše živote, granice između stvarnog i virtualnog svijeta postaju sve mutnije. AR-Generation, napredna startup tvrtka i članica NVIDIA Inception programa, predstavlja revolucionarnu aplikaciju MagiScan. Koristeći samo pametni telefon, korisnici sada mogu generirati detaljne 3D modele i lako ih integrirati u aplikacije dorađene stvarnosti (AR) ili metaverzuma. Ovaj članak istražuje iznimne mogućnosti i dalekosežne implikacije MagiScan aplikacije, koja mijenja način na koji stvaramo i interagiramo s 3D sadržajem.

MagiScan: Otključavanje svijeta 3D mogućnosti

Razvijena od strane AR-Generation-a, MagiScan aplikacija predstavlja prvi i jedini 3D skener integriran u NVIDIA Omniverse, platformu za suradnju u stvarnom vremenu za 3D grafiku. Dostupna na iOS i Android uređajima, MagiScan koristi snagu umjetne inteligencije kako bi pretvorila bilo koji pametni telefon u visokokvalitetan 3D skener. Jednostavnim snimanjem objekta iz različitih kutova pomoću kamere pametnog telefona, korisnici brzo generiraju složene 3D modele. Ovaj revolucionarni proces procjenjuje se da je do 100 puta jeftiniji i 10 puta brži od ručne izrade 3D modela, osiguravajući pristupačnost i jednostavnost korištenja za kreatore svih pozadina.

Razvoj 3D skeniranja putem pametnih telefona Iako skeniranje 3D modela pomoću pametnih telefona nije nova ideja, značajni napretci su postignuti tijekom godina. Još 2015., istraživači sa Sveučilišta Carnegie Mellon razvili su alat koji je koristio uobičajene kamere mobilnih telefona za precizno mjerenje objekata u 3D prostoru. Ova revolucionarna tehnologija je pokazala potencijalne primjene u područjima poput autonomnih vozila i virtualnih iskustava kupovine naočala. Nadograđujući ove temelje, nedavno predstavljena aplikacija PhotoCatch iz 2021. godine koristila je Apple-ovu tehnologiju fotogrametrije objekata kako bi dalje unaprijedila mogućnosti 3D skeniranja putem pametnih telefona.

Korisnički prijateljsko iskustvo i raznolike primjene

MagiScan se ističe svojim intuitivnim korisničkim sučeljem. Korisnici mogu jednostavno stvoriti 3D modele samo nekoliko koraka. Nakon snimanja željenog objekta iz svih kutova, aplikacija brzo generira detaljan 3D model, spreman za izvoz u različitim formatima, uključujući široko kompatibilni STL format za 3D ispis. Osim osobne uporabe, MagiScan pruža vrijednost i brandovima. Omogućavanjem značajke “Poveži MagiScan za poslovanje”, tvrtke mogu skenirati svoje proizvode i jednostavno integrirati njihove 3D modele na web stranice ili online platforme, poboljšavajući iskustvo korisnika pri pretraživanju i pregledavanju.

Besprekorna integracija s NVIDIA Omniverse

AR-Generation također je razvio proširenje koje omogućuje MagiScan korisnicima izravan izvoz njihovih 3D modela u NVIDIA Omniverse. Iskorištavanjem OpenUSD (Universal Scene Description), otvorenog softvera razvijenog od strane Pixar Animation Studiosa, korisnici dobivaju pristup snažnom okruženju za suradnju s alatima za 3D i generativnu umjetnu inteligenciju. Integracija MagiScan-a s NVIDIA Omniverse ne samo da olakšava prezentaciju 3D modela u AR-u, već također pruža široke mogućnosti za integraciju u metaverse okruženja i gaming iskustva.

Potpora e-trgovini kroz doživljaj pun imerzije

Utjecaj 3D modela i AR tehnologije ne ograničava se samo na područja gaminga i metaverzuma, već ima značajno mjesto i u e-trgovini. Visokokvalitetne slike proizvoda igraju ključnu ulogu u utjecaju na odluke o kupnji, a otprilike 60% online kupaca smatra ih važnima. Da bi ostali konkurentni, brandovi moraju ići izvan tradicionalnih slika proizvoda i prihvatiti imerzivne 3D modele koji korisnicima omogućuju realistično vizualiziranje proizvoda. MagiScan, s besprijekornim i preciznim 3D modelima, korisnicima omogućuje informirane odluke, potencijalno povećavajući stope konverzije do 94% i smanjujući povrate robe do 58%.

AR: Neizostavan dio svakodnevnog života

Prema riječima Kiryla Sidarchuka, suosnivača i izvršnog direktora AR-Generation-a, AR tehnologija će postati neizostavan dio naše svakodnevnice. AR je doživio značajan rast i široku primjenu u različitim industrijama, uključujući gaming, trgovinu i obuku zaposlenika. S pametnim telefonima koji sada mogu pružiti visokokvalitetna AR iskustva, mogućnosti integracije AR-a i Omniverzuma u svakodnevne aktivnosti su neograničene. Kako tehnologija nastavlja napredovati, AR ima potencijal oblikovati naša svakodnevna iskustva u sigurnim i imerzivnim virtualnim okruženjima.

Uspon MagiScan aplikacije pokazuje sve veći potencijal pametnih telefona kao moćnih alata za stvaranje, dijeljenje i doživljavanje 3D sadržaja. S intuitivnim korisničkim sučeljem, besprijekornom integracijom s NVIDIA Omniverse-om i sposobnošću poboljšanja iskustva e-trgovine, MagiScan otvara put prema budućnosti u kojoj će 3D modeliranje i AR tehnologija postati svima dostupni. Dok AR nastavlja prodrijeti u naše živote, očito je da je transformative utjecaj ove tehnologije ovdje da ostane.