Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Meta i AWS zajedno organiziraju revolucionarni WebXR hackaton

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U dosad neviđenoj suradnji, Meta i AWS namjeravaju transformirati digitalni krajolik kroz trodnevni WebXR hackaton koji bi mogao redefinirati granice proširene stvarnosti (XR-a). Planiran za 14. do 16. studenog 2023. godine u zgradi Amazonovog ureda u Seattlu, Washington, ovaj događaj nije samo obično okupljanje programera, već sjedinjenje inovacija i neograničenih mogućnosti. WebXR, središnja točka hackatona, pojavljuje se kao most koji povezuje web i imerzivna iskustva, pružajući programerima platformu da revolucioniziraju način na koji se povezijemo, igramo i radimo u digitalnom svijetu. Ovo nije samo još jedan tehnološki događaj već to je poziv na oblikovanje budućnosti XR tehnologije.

Usmjeren ka iskusnim WebXR developerima igara i poslovnim developerima zainteresiranim za iskorištavanje potencijala XR-a za poslovnu uporabu, ovaj hackaton privlači sudionike s raznolikim razinama iskustva. Bez obzira jeste li dobro upućeni u WebXR ili VR/AR, posjedujete samo osnovno znanje o AWS-u i cloudu ili pak posjedujete napredne vještine grafičkog dizajna bitne za stvaranje vizualno privlačnih XR iskustava, vrata su vam širom otvorena. Kriteriji za sudjelovanje proširuju se izvan registracije; AWS i Meta će pažljivo procijeniti vaše kvalifikacije kako bi osigurali dinamičnu mješavinu vještina koja će biti pogodna za ovakav hackaton.

Sudionici mogu očekivati dinamičan dnevni raspored koji uključuje radionice, mentorstvo stručnjaka iz Mete i AWS-a, neprocjenjive prilike za umrežavanje, upoznavanje novih ljudi i suradnju na projektima koji obuhvaćaju igre, poslovna programe i još mnogo toga. Događaj kulminira priznanjem najinovativnijih timova uz uzbudljive nagrade. Pokretačka snaga iza ovog hackatona je želja za otključavanjem punog potencijala WebXR-a, uvodeći novo doba imerzivnih iskustava koje će ostaviti neizbrisiv trag na tehnološkom krajoliku.