Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Xreal predstavio nove AR naočale – Xreal Air 2

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Kineska tvrtka za proširenu stvarnost (AR) Xreal predstavila je svoje najnovije generacije AR naočala, nazvane Xreal Air 2 i Xreal Air 2 Pro. Ove lagane naočale dizajnirane su s fokusom na udobnost kako bi privukle širi spektar korisnika željnih jednostavnog nošenja AR uređaja. Xrealove AR naočale omogućuju korisnicima iskustvo digitalnih aplikacija i sadržaja u formatu velikog ekrana te se mogu povezati s pametnim telefonima, igraćim konzolama i drugim uređajima. S obzirom na rastući interes za AR tehnologiju, ovaj korak tvrtke Xreal predstavlja nastavak trenda u kojem tehnološki divovi poput Applea i Meta vide AR kao sljedeći veliki proizvod nakon pametnih telefona.

Nekadašnji Nreal sad je Xreal

Podsjetimo, Xreal je kineska tvrtka koja se bavi razvojem i proizvodnjom proizvoda za proširenu stvarnost (AR). Već smo ranije pisali o njihovom proizvodu Nreal Light te promjeni identiteta iz Nreal u Xreal. Njihovi najnoviji proizvodi, Xreal Air 2 i Xreal Air 2 Pro, su AR naočale koje omogućuju korisnicima da dožive digitalne sadržaje u velikom formatu, poput aplikacija za streaming i igre. Iako Xreal ima relativno mali tržišni udio, ispod 2-3%, tvrtka izražava ambiciju za brzim rastom i postavlja cilj prodaje milijun jedinica svojih AR uređaja godišnje u narednim godinama. To ukazuje na njihove kapacitete i namjeru da se pozicioniraju kao konkurenti na tržištu AR uređaja.

Novi proizvod usmjeren je na komfor

Iz tvrtke tvrde da su uspjeli ugraditi manji display unutar naočala, što je rezultiralo oko 10% manjom težinom od prošle generacije uređaja. Također su napravili unaprijeđenja na zvučnicima, te bi zvuk sad trebao biti znatno kvalitetniji i usmjereniji, umjesto da se gubi u okolnom prostoru. Naočale se mogu povezati USB-C portom te su kompatibilne s raznim konzolama i naravno tabletima, smartphonima i računalima. Dostupne su u dvije boje – crvenoj i sivoj, postoji opcija ugradnje dioptrijskih leća, a uz njih dobivate i razne druge dodatke.

Xreal će svoje nove naočale lansirati u SAD-u, Engleskoj te tek ponekim drugim europskim tržištima. Xreal Air 2 prodavat će se po cijeni od $399 dolara a Pro verzije će biti 449 dolara. Ovaj mjesec bi naočale trebale postati dostupne za narudžbu.