Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Tjedan sigurnosti u metaverzumu 2023.

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U svijetu gdje je metaverzum prešao iz sfere znanstvene fantastike u nešto što stvarno postoji, Tjedan sigurnosti u metaverzumu (MSW) pojavljuje se kao ključna točka u rješavanju izazova koje donosi takav evoluirajućeg virtualni krajolika. Vođen zajednicom X Reality Safety Intelligence, Tjedan sigurnosti u metaverzumu slavi svoju 4. godinu, simbolizirajući globalnu predanost zajedničkom napretku.

Od 10. do 15. prosinca, MSW će istražiti raznovrsne teme, svaki dan fokusiran na drugi aspekt sigurnosti u metaverzumu:

 1. Nedjelja, 10. prosinca: Ljudska prava
  • Ispitujući sraz ljudskih prava i metaverzuma, sudionici će raspravljati o etičkim razmatranjima i zaštitnim mjerama nužnim za očuvanje individualnih sloboda.
 2. Ponedjeljak, 11. prosinca: Medicinski XR i usmjerenje na zdravstvo
  • Istraživanje transformacijskog potencijala imerzivnih tehnologija u zdravstvu, ovaj će dan naglasiti napretke, izazove i ključnu važnost sigurnosti u medicinskim XR aplikacijama.
 3. Utorak, 12. prosinca: Sigurnost djece i prava djece
  • Baveći se jedinstvenim izazovima s kojima se djeca susreću u metaverzumu, ovaj će dan naglasiti potrebu za zaštitnim mjerama i promicanjem prava djece u virtualnim okruženjima.
 4. Srijeda, 13. prosinca: Cybersecurity i zaštita podataka
  • Fokusirajući se na digitalnu infrastrukturu metaverzuma, rasprave će se vrtjeti oko mjera kibernetičke sigurnosti i zaštite podataka kako bi se osigurao siguran i pouzdan virtualni prostor.
 5. Četvrtak, 14. prosinca: Globalna politika i regulacije
  • S obzirom na to da metaverzum prelazi geografske granice, ovaj će dan istražiti nužnost globalnih politika i regulacija kako bi se navigiralo kroz etičke, pravne i društvene implikacije ove nastajuće stvarnosti.