Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Meta proširuje osobne prostore u Horizon Worlds platformi

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Horizon Worlds je Metina socijalna VR platforma za korisnike Quest hedsetova. Platforma je slična Rec Roomu ili Vr Chatu. U njoj već neko vrijeme postoje „osobni prostori“. Oni su nešto poput vašeg virtualnog stana ili kuće. Riječ je o zonama u kojima se prvo nađete kada uključite svoj hedset. U njima možete dorađivati svog avatara te vidjeti razne vijesti i događaje koji su trenutno aktualni u Horizon Worldsu. Iz svog osobnog prostora možete dalje krenuti dalje u istraživanje Horizon Worldsa. Svom osobnom prostoru možete pristupiti isključivo vi, no to je nešto što će se uskoro promijeniti.

Meta je još Lipnju određenom broju korisnika dala pristup novoj verziji osobnog prostora. U ovoj verziji možete pozvati svoje prijatelje u svoj virtualni stan, i tamo se možete zajedno družiti i igrati razne mini igre prije nego što odete dalje istraživati Horizon Worlds.

Sada Meta kaže kako im je u planu omogućiti pristup novom osobnom prostoru većem broju korisnika. Također im je u planu dati vlasnicima prostora više opcija što se tiče postavljanja pravila ponašanja kojih se posjetioci moraju držati.

„Vi odlučujete tko će biti pozvan u vaš osobni prostor i vaši gosti neće imati pristup vašem prostoru dok vas nema u njemu,“ rekli su iz Mete u objavi na svojem blogu. „Također ćete moći postaviti pravila za korisnike koje pozovete i reagirati sukladno njima – na primjer, moći ćete stišati ili izbaciti korisnike koji se ne drže pravila iz svog osobnog prostora.“

Ako vas zanima više, na YouTube kanalu Vidyuu Tutorials možete vidjeti više o promjenama koje Meta uvodi u osobne prostore.