Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Mojo Vision osigurao 43,5 milijuna dolara za MicroLED tehnologiju

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Kalifornijski start-up Mojo Vision nedavno je ostvario značajan napredak u svijetu dorađene i virtualne stvarnosti (VR/AR). Ovaj članak produbljuje njihovu priču, od prikupljanja značajnih investicija do njihovog pionirskog rada s MicroLED-ima.

Mojo Vision postigao je izniman uspjeh osiguravši 43,5 milijuna dolara za daljnji razvoj i komercijalizaciju MicroLED tehnologije. Ovi napredni prikazi nazivaju se budućnošću AR/VR tehnologije, pružajući niz prednosti u odnosu na tradicionalne tehnologije prikaza, uključujući malu veličinu, visoku gustoću piksela, svjetlinu i energetsku učinkovitost.

Gužva na Tržištu Inovatora

Veliki igrači u tehnološkoj industriji, kao što su Meta, Apple i Google, usmjereni su na MicroLED prikaze. Prepoznaju transformacijski potencijal MicroLED-ova u revolucioniranju načina na koji doživljavamo proširenu i virtualnu stvarnost. U svojoj potrazi za ostankom u samom vrhu inovacija, neki od ovih divova preuzeli su startupe specijalizirane za MicroLED tehnologiju.

Međutim, unatoč brzom napretku, bit će potrebno još nekoliko godina prije nego što MicroLED zasloni budu potpuno spremni za masovnu proizvodnju. Ovi visokoučinkoviti i energetski učinkoviti prikazi predstavljaju značajan korak naprijed za naočale za proširenu i virtualnu stvarnost, pametnu odjeću pa čak i primjene u automobilskoj industriji.

Važno je razlikovati MicroLED-e od OLED mikroprikaza. Dok se potonji već koriste u prvoj generaciji komercijalnih naočala za virtualnu stvarnost, kao što su Bigscreen Beyond i Apple Vision Pro, MicroLED-i nude još obećavajuću tehnologiju prikaza s potencijalom da revolucionira industriju.

Značajan Korak u Financiranju

Mojo Vision je uspješno okončao Seriju A, pri čemu su prikupili znatnih 43,5 milijuna dolara. Ovo financiranje gotovo udvostručuje njihova početna sredstva, što ukazuje na snažnu podršku i vjerovanje u potencijal njihove MicroLED tehnologije.

Vodeći ovu investiciju su New Enterprise Associates (NEA) i Khosla Ventures, zajedno s novim investitorom, Vanedge Capital. Ostali značajni sudionici uključuju Shanda Grab Ventures, Dolby Family Ventures, Advantech Capital, Liberty Global Ventures, Drew Perkins, Fusion Fund, Open Field Capital i Knollwood Investment Fund.

Obećavajući Izgledi

Moe Kermani, direktor Vanedge Capital i novi član uprave Mojo Vision-a, izrazio je svoje povjerenje u tehnologiju, rekavši: “MicroLED prikazi su ključni za visokoučinkovite, energetski učinkovite ekrane potrebne za sljedeću generaciju naočala za proširenu i virtualnu stvarnost, pametne nosive uređaje pa čak i primjene u automobilskoj industriji.” Napredak Mojo Vision-a u tehnologiji MicroLED-a, dizajnu prikaza i proizvodnji postavlja ih u snažan položaj na tržištu.

Od Kontaktnih Leća za AR do MicroLED-a

Početno je Mojo Vision usmjeravao svoje napore na razvoj kontaktnih leća za proširenu stvarnost, ali su odlučili promijeniti smjer 2022. godine, preusmjerivši svoju pažnju na MicroLED prikaze. Njihov rad na monokromatskim MicroLED prikazima, usporedivima po veličini s zrnom pijeska, s impresivnom gustoćom piksela od 14K, postavio je temelje za njihovu avanturu s naprednim RGB prikazima. Očekuje se da će ovi inovativni prikazi uskoro biti dostupni na tržištu.

U njihovoj viziji budućnosti, Mojo Vision ima cilj proizvesti MicroLED-e s svjetlinom većom od milijun nita i gustoćom piksela od 28K, značajan napredak u tehnologiji prikaza. Njihova posvećenost pomicanju granica sposobnosti prikaza ključna je za njihov impresivan uspjeh u prikupljanju sredstava.

Potencijal za Akviziciju

S obzirom na rastuću industriju AR i VR, važnost MicroLED-a ne može se potcijeniti. Ovi prikazi ključni su za svakodnevne naočale za proširenu stvarnost, a veliki igrači poput Meta, Apple-a i Google-a neprestano rade na razvoju proizvoda nove generacije. S njihovom revolucionarnom MicroLED tehnologijom, Mojo Vision je postavio sebe kao potencijalnu metu za akviziciju od strane tehnoloških divova koji žele stvoriti konkurentske prednosti u svijetu AR/VR.

Zaključno, nedavni uspjeh Mojo Vision-a u prikupljanju 43,5 milijuna dolara financiranja svjedoči o rastućem značaju MicroLED-a u industriji AR/VR. S njihovom inovativnom tehnologijom i predanošću pomicanju granica sposobnosti prikaza, Mojo Vision je postavio sebe kao igrača koji će znatno utjecati na budućnost te uzbudljive i brzo rastuće industrije. Kako se utrka za razvojem nove generacije AR/VR proizvoda intenzivira, MicroLED prikazi tvrtke Mojo Vision mogli bi postati ključ za otključavanje punog potencijala ove uzbudljive i brzo evoluirajuće domene.