Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

“Mutalk” – bizarni mikrofon za privatne razgovore

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Vođenje konferencijskog poziva u tihom uredu ili otvorenom prostoru kao što je kafić može izazvati iritaciju onih oko vas te može dovesti do dijeljenja potencijalno osjetljivih informacija. Također, kada razgovarate u Metaverzumu ili online igrama, često na kraju povisimo glas kada se stvari zahuktaju. Međutim, iako ne želimo ometati svoju obitelj ili susjede, nažalost se kad-kad izgubimo i previše uživimo.

Siftfallov “Mutalk”

Shiftallov „Mutalk“ je Bluetooth mikrofon koji vam omogućuje privatno čavrljanje u VR-u. Ideja je da mikrofon može smanjiti curenje zvuka za VR korisnike. To znači da se pozadinska buka neće uhvatiti, samim time se igračev glas doima čišćim.

Mikrofon smješten unutar uređaja hvata i pojačava glas korisnika dok materijal za zvučnu izolaciju sprječava osobe u vašoj blizini na prisluškivanje. Proizvod dolazi iz Shiftalla, koji je imao naporan CES 2022. Ova tehnološka tvrtka proširuje svoju prisutnost u metaverzumu paketom inovativnih proizvoda napravljenih u suradnji s Panasonicom. Mutalk je dio linije proizvoda koja uključuje MeganeX VR hedseti neobičan Pebble Feel “osobni klima uređaj”.

Ne može se poreći da izgleda apsurdno, ali ako želite privatno telefonski razgovarati s nekim, a ne možete naći neko privatno mjesto za to, možda ima neke koristi. Mutalk automatski detektira kada se nosi i počinje emitirati putem Bluetootha, tako da će vaš razgovor biti u tišini čak i dok stotine očiju zabezeknuto bulje u vas.

Korištenje i dodaci

Jednostavan je za korištenje. Jednostavno stavite “mutalk” na svoj stol s ustima okrenutim prema gore kako biste automatski isključili mikrofon i podignite ga kako biste ga odmah uključili. “Mutalk” također ima i priključak za slušalice koji omogućuje korištenje sa vašim mobitelima.

Iako je napravljen imajući na umu VR i metaverzum, mikrofon se može koristiti u bilo kojem kontekstu. Oni koji ga žele koristiti na Zoom sastanku mogu ga jednostavno prisloniti na lice umjesto da ga vežu.

Iako uređaj tek treba biti objavljen, Shiftalk obećava da će imati trajanje baterije od 10+ sati i da će biti kompatibilan s Windows, Mac, iOS i Android uređajima. Uređaj ima odvojivi remen koji mu omogućuje korištenje izvan metaverzuma za konferencijske pozive i druge poslovne svrhe. Očekuje se da će se Mutalk prodavati po cijeni od 140 USD po lansiranju.