Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Nanjing vodi u inovacijama u metaverzumu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U izvanrednom potezu koji pokazuje spremnost za prihvaćanje futurističkog potencijala metaverzuma, kineski grad Nanjing predstavio je inicijativu poduprtu od strane države s ciljem poticanja inovacija i istraživanja u ovom rastućem području. “Blockchain Technology and Application Innovation Platform of China” uvodi se kako bi se okupili resursi akademskih institucija i poslovnog sektora diljem zemlje, s ciljem napredovanja istraživanja i razvoja vezanih uz metaverzum.

Predvodnik ovog napora je Sveučilište za informacijske znanosti i tehnologiju Nanjing (NUIST), ugledna akademska institucija poznata po svojim pionirskim naporima u tehnologiji i obrazovanju. NUIST, zajedno s drugim akademskim institucijama i tvrtkama vezanim uz blockchain, ima za cilj osnažiti poziciju Kine kao predvodnika u razvoju metaverzuma putem suradnje. Ova zajednička inicijativa ima za cilj iskoristiti potencijal metaverzuma i potaknuti inovacije u različitim sektorima.

NUIST je već poduzeo značajne korake u istraživanju metaverzuma. U rujnu 2022. godine, sveučilište je pokrenulo prvi metaverzum studij u Kini, prepoznajući rastuću važnost ovog područja. Nastavljajući taj zamah, NUIST je u travnju 2023. godine osnovao poseban odjel za nosive uređaje virtualne stvarnosti, što dodatno pokazuje njihovu posvećenost istraživanju granica uranjajuće tehnologije.

Nanjing se natječe s drugim kineskim gradovima, poput Šangaja, kako bi postao ključno središte razvoja metaverzuma. U veljači 2023. godine, Nanjing je predstavio svoju metaverz strategiju s ciljem stvaranja uspješne industrije koja bi do 2025. godine generirala godišnji prihod veći od 135 milijardi juana (19,13 milijardi američkih dolara). S druge strane, Šangaj je već predstavio 20 primjera upotrebe metaverzuma, uključujući virtualne dijagnoze u bolnicama i digitalne rekreacije povijesnih znamenitosti, s ciljem postizanja godišnjeg prihoda od 350 milijardi juana do 2025. godine.

Unatoč strogoj kineskoj politici prema kriptovalutama i NFT-ima, političari i instituti povezani s vladom prepoznaju transformacijsku moć Web3 tehnologija, uključujući metaverzum, za digitalnu ekonomiju. Wu Zhong-ze, bivši zamjenik ministra Ministarstva znanosti i tehnologije Kine, istaknuo je važnost širenja primjene metaverzuma u sektorima poput obrazovanja, trgovine, zdravstva i zabave. Naglasio je potrebu za uspostavljanjem industrijskih standarda koji će podržati održivi rast metaverzuma.

Osnivanje “Blockchain Technology and Application Innovation Platform of China” u Nanjingu pokazuje priznanje Kine potencijala metaverzuma. Ovo svjedoči njihovoj predanosti istraživanju, razvoju i zdravoj konkurenciji u brzo mijenjajućem digitalnom krajoliku. Okupljanjem akademske zajednice, poslovnog sektora i podrške vlade, Nanjing se pozicionira kao središte inovacija u metaverzumu, stvarajući ekosustav koji potiče suradnju i ostvaruje značajan napredak.

Dok svijet s nestrpljenjem prati ulazak Kine u metaverzum, grad Nanjing nalazi se na čelu ovog transformacijskog vala. S rezultatima vrhunskog istraživanja, pionirskih inicijativa i nepokolebljive posvećenosti tehnološkom napretku, inicijativa grada Nanjing, poduprta od strane države, ima potencijal oblikovati budućnost ovog digitalnog svijeta. Potraga za punim potencijalom metaverzuma dobiva zamah, a grad Nanjing predvodi taj pokret.