Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Taqtile razvija sustav za prikazivanje uputa za rad na iPad-u u AR-u

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

O Taqtileu

Taqtile sa sjedištem u Seattleu mijenja način na koji radnici bez radnog stola obavljaju svoj posao. Taqtile postoji kako bi osnažio i opremio ljude alatima koji su im potrebni da besprijekorno i točno obave svoj posao. Korištenjem dokazanih tehnologija, uključujući dorađenu stvarnost, 3D vizualizaciju i suradničku komunikaciju u stvarnom vremenu, Taqtileova platforma Manifest omogućuje radnicima bez radnog stola da obavljaju složene zadatke učinkovitije, potpunije i sigurnije nego ikad prije. Taqtile je Microsoftov partner godine za mješovitu stvarnost 2020. i ponosni član Fast Companyove liste “Ideje koje mijenjaju svijet” tri uzastopne godine (2021., 2022. i 2023.).

Taqtile i iPad

Taqtile Inc., je vodeća tvrtka u rješenjima za rad s uputama temeljenim na dorađenoj stvarnosti (AR), te poboljšao performanse i upotrebljivost svoje poslovne platforme Manifest za iPad kako bi podmirio rastuću potražnju. Uz svestranost iPada i intuitivno, poznato sučelje, u kombinaciji s dostupnošću širokog spektra dodataka za korištenje na razini poduzeća, napredne AR mogućnosti Manifesta čine idealan alat za isporuku uputa sve većem broju radnika diljem svijeta. Manifestova poboljšanja omogućuju radnicima u proizvodnji, državnoj upravi, zdravstvu, obrani, energetici, komunalnim uslugama, prijevozu, zrakoplovstvu i farmaceutskim sektorima da bolje koriste aplikaciju kao temeljni pokretač svojih strategija radnih uputa.

Uobičajene implementacije

Snimanje i digitalizacija videa stručnjaka koji provode postupke za obuku budućih zaposlenika;

Završetak postupaka održavanja, popravka i rada (MRO);

Pristup detaljnim dijagramima, digitalnim blizancima i drugim neophodnim uputama za izvršavanje složenih zadataka.

“Novi Manifest za iPad UX čini pristup i korištenje funkcija softvera lakšim nego ikad”, rekao je Austin Coglianese, trener za dorađenu stvarnost, Fastenal. “Manifest za iPad omogućuje nam korištenje više videozapisa, shema i uputa istovremeno, što je velika prednost Fastenalovim strojarima u pogonu.”

Ažuriranja aplikacije Manifest za iPad dizajnirana su za isporuku rješenja za radne upute s omogućenom AR za radnike. Poboljšana aplikacija izgrađena je s Appleovim programskim jezikom Swift i koristi okvir ARKit za stvaranje impresivnih AR iskustava, iskorištavajući prenosivost iPada.

Nove značajke

-Pojednostavljeni tijek rada s uputama korak po korak za lakši pregled postupka za pojedinačne poslove, pregled statusa određenih poslova i pregled dovršenih zadataka.

-Prebacivanje jednim dodirom između pregledavanja uputa korak po korak i AR sadržaja, kao što su prostorno usidrene smjernice i 3D modeli, iskorištavajući više zaslona iPada za poboljšani pregled

-Mogućnost brzog prelaska između fotografija, videozapisa, PDF dokumenata i drugih referentnih materijala;

-Veći akcijski gumbi za uobičajene aktivnosti uključujući slanje fotografija, videozapisa i ovjere dovršenih koraka i zadataka

-Sposobnost dodjele postupaka pojedincima ili timovima tako da se zadaci i rad mogu podijeliti među grupama

“iPad je strateški važan uređaj za poduzeća, državnu upravu, zdravstvo i obranu diljem svijeta, koji nudi izuzetno skalabilno rješenje za snimanje i isporuku osnovnih radnih uputa omogućenih AR-om”, rekao je John Tomizuka, tehnički direktor, Taqtile. “Taqtile će nastaviti podržavati iPad s novim, naprednijim Manifest mogućnostima koje će omogućiti radnicima da bolje obavljaju svoj posao.”