Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Ulazak u Nikeland

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Nike, najveća svjetska tvrtka za sportsku odjeću i obuću, upustila se u svijet Metaverzuma sa svojim virtualnim iskustvom kupovine nazvanim Nikeland, koji podiže metaverzum na sljedeću razinu integrirajući najnovije tehnologije, čineći ga zaista imerzivnim iskustvom.

Što je Nikeland?

Nikeland je Nikeovo virtualno iskustvo kupovine u kojem korisnici mogu istraživati i kupovati najnovije Nike proizvode, komunicirati s drugim korisnicima i sudjelovati u raznim aktivnostima. Platforma je izgrađena na Roblox game engineu, a korisnici joj mogu pristupiti preko Roblox platforme. Nike je stvorio virtualni svijet koji replicira fizički svijet, a korisnici se mogu kretati svijetom koristeći svoje avatare.

Kako Nikeland funkcionira?

Korisnici mogu stvoriti svoje avatare i ući u virtualni svijet Nikelanda. Jednom unutra, mogu istražiti različita mjesta, uključujući košarkaški teren, nogometno igralište, skate park i Nikeovu virtualnu trgovinu. Korisnici mogu interagirati s drugim korisnicima, igrati igre i sudjelovati u raznim izazovima. Nike je također uključio iskustva dorađene stvarnosti, što korisnicima omogućuje da isprobaju virtualne cipele i odjeću.

Konačni cilj Nikelanda je pružiti besprijekorno iskustvo kupovine. Korisnici mogu pregledavati i kupovati Nike proizvode dok su u virtualnom svijetu. Nike je integrirao svoju internetsku trgovinu s Nikelandom, a korisnici mogu kupovati proizvode koristeći virtualnu valutu nazvanu “Niketokens”.

Što Nikeland radi?

Nikeland je više od samog virtualnog shopping iskustva, to je zajednica istomišljenika koji dijele strast prema sportu i Nike proizvodima. Nike je stvorio platformu na kojoj korisnici mogu komunicirati s markom, njenim proizvodima i drugim korisnicima. Platforma je osmišljena kako bi korisnicima pružila impresivno iskustvo, omogućujući im da se povežu s brendom Nike na dubljoj razini.

Nike se također udružio s raznim kreatorima i umjetnicima kako bi razvio jedinstvena iskustva unutar Nikelanda. Korisnici mogu sudjelovati u događajima, poput virtualnih koncerata i umjetničkih izložbi. Ova iskustva omogućuju Nikeu da proširi svoj doseg izvan sportske industrije i proširi ga na širu industriju zabave.

Zaključak

Nikeland je integrirao najnovije tehnologije kako bi stvorio uranjajuće iskustvo koje je više od samo kupovine. Uz Nikeland, korisnici mogu istraživati, igrati igre i komunicirati s drugim korisnicima iz cijelog svijeta. Nike se odlučio za stvaranje vlastitog virtualnog svijeta kako bi korisnicima pružio potpuno novo iskustvo kupovine koje je jedinstveno i neprocjenjivo.