Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Virtuix: Omni One beta verzija dostupna je potrošačima

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Virtuix, tvrtka sa sjedištem u Austinu, nedavno je lansirala beta verziju trake za trčanje Omni One, koja je dizajnirana da pruži imerzivno VR iskustvo. Traka za trčanje omogućava korisnicima da se kreću i trče u okruženju od 360 stupnjeva bez ikakvog upravljačkog ulaza, što čini igračko iskustvo realističnijim. Tvrtka isporučuje proizvod investitorima, a očekuje se da će ga kasnije ove godine prodavati američkim potrošačima. Paket dolazi s Pico Neo 3 Pro headsetom i ne zahtijeva dodatne pribore, osim trake za trčanje i headseta. Omni One ima sigurnosne značajke koje sprječavaju korisnike da padnu i sudare se s okolinom dok obavljaju pokrete poput čučanja, klečanja i skakanja.

Jan Goetgeluk, osnivač i izvršni direktor tvrtke Virtuix, razgovarao je s XR Today o razvoju proizvoda, koji poboljšava iskustva uronjivih igara ili Metaverse aplikacija. Tvrtka je stekla iskustvo distribuirajući uronjive proizvode krajnjim korisnicima u sektorima poput zabave i obuke. Portfelj tvrtke Virtuix uključuje različite modele omnidirekcijskih traka za trčanje koje odgovaraju nizu ciljanih upotreba.

CEO je otkrio da je Virtuix prije deset godina započeo s “velikom vizijom za potrošače”, ali se prebacio na komercijalno tržište zbog sporog usvajanja potrošačkog VR-a. Goetgeluk je dodao da je Omni One razvijen prije dvije do tri godine kako bi se predstavio potrošački uređaj koji odgovara novim okruženjima potrošača. Omni One je lako sastaviti ili rastaviti, ima kotače za mobilnost i lakši je od komercijalne verzije.

Traka za trčanje dostupna je za 2.595 dolara, a tvrtka nudi mjesečni plan plaćanja od 65 dolara. CEO je rekao da je omnidirekcijska traka za trčanje ovdje da ostane, dodajući da je “omnidirekcijska traka za trčanje neizostavni dio VR postava.” CEO je primijetio da je Omni One dobar za sagorijevanje kalorija i pomaže u pojačanju aktivnosti interakcije i igranja VR-a.

Pojavom komercijalnih i poslovnih rješenja za imerziju u virtualnu stvarnost, potrošači se mogu osjećati preplavljenima količinom izbora. Mnoga nova softverska i hardverska rješenja dolaze na tržište, tvrdeći da su sljedeća najbolja stvar u XR-u. Ipak, Omni One je dizajniran da poveća imerziju i pruži realistično iskustvo virtualne stvarnosti, čineći ga izvrsnim dodatkom bilo kojem VR setupu.