Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Visor XR – konkurent Apple Vision Pro-u

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Industrija XR-a (proširene stvarnosti) brzo se razvija, a veliki igrači poput Applea, Meta i Microsofta guraju granice prostorne računalne tehnologije. U iznenađujućem potezu, Immersed je ušao u igru s headsetom Visor XR, ciljajući na konkurenciju Appleovom Vision Pro. Cijena od samo 499 dolara čini ovu inovaciju primamljivom opcijom za one koji žele zakoračiti u svijet proširene stvarnosti.

Pristupačan ulazak u svijet XR-a

Immersed donosi hrabar potez s headsetom Visor XR nudeći pristupačan proizvod koji potencijalno može konkurirati Appleovom Vision Pro. Cijenjen na 499 dolara, Visor XR znatno je jeftiniji od svojih konkurenata, pozicionirajući se kao primamljiva opcija za one koji žele ući u svijet proširene stvarnosti.

Visor XR nije samo o ponudi niže cijene. Namijenjen je poboljšanju produktivnosti putem prostorne računalne tehnologije, koncepta koji se podudara s Appleovim Vision Pro. Prostorna računalna tehnologija omogućava korisnicima interakciju s njihovim digitalnim radnim prostorom u 3D okolini koja se besprijekorno integrira s stvarnim svijetom.

Konkurentska slika

Industrija XR-a žestoko je konkurentna, a već etablirani igrači poput Meta, Microsofta, HTC-a, Lenovoa, Xreala i Varjoa nadmeću se za prevlast. Immersedov Visor XR dodaje uzbudljivu novu dimenziju toj konkurenciji, obećavajući optimizaciju produktivnosti korisnika i oblikovanje budućnosti rada.

Jedna intrigantna značajka XR headseta poput Visor XR jest njihova sposobnost zamjene tradicionalnih vanjskih monitora. Ovi headseti mogu stvarati virtualne ekrane koji proširuju radni prostor desktopa ili prijenosnog računala. Ova fleksibilnost omogućava korisnicima rad u skučenim prostorima ili dok su u pokretu.

Prijelaz s tradicionalnih monitora na virtualne ekrane ovisi o različitim čimbenicima, uključujući preferencije tvrtki i financijske razmatranja. Immersedov Visor XR cilja rješavati financijski aspekt nudeći pristupačnu alternativu virtualnim monitorima.

Visor XR: Specifikacije i značajke

Visor XR dolazi s nizom značajki dizajniranih za poboljšanje produktivnosti i pružanje imerzivnog iskustva. Neke od značajnih specifikacija uključuju:

 • Moćne kamere okrenute prema vani za HD prijenos u boji.
 • 2.5K ili 4K mikro OLED zaslone po oku, ovisno o modelu.
 • Praćenje ruku i očiju za intuitivnu interakciju.
 • 6 stupnjeva slobode za veću pokretljivost.
 • Polje gledanja od 100 stupnjeva za prostrani digitalni radni prostor.
 • Podršku za ultra-široke ekrane.
 • Modularni nosač za prilagodbu međupupilarne udaljenosti, umetak za nos i blokiratelj svjetla.
 • Mogućnost podrške za više od pet virtualnih ekrana.
 • Izuzetno, uređaj je “25 posto” lakši od pametnog telefona.

Više modela za različite potrebe

Immersed shvaća da različiti korisnici imaju različite potrebe. Kako bi zadovoljili tu raznolikost, Visor XR dolazi u tri modela:

 • Model s 2.5K zaslonom po cijeni od 499.99 dolara.
 • Model s 4K zaslonom po cijeni od 749.99 dolara.
 • “Founders Edition” s 4K zaslonom po cijeni od 999.99 dolara, koji uključuje doživotnu pretplatu na Immersedovu premijum uslugu i ranu pristup Visor demo verzijama u Immersedovom sjedištu. Founders Edition također dolazi šest mjeseci prije standardnog Visor 4K proizvoda.

Dok se mnogi XR prodavatelji bave zabavom, Immersed je izabrao drugačiji put. Visor XR je eksplicitno optimiziran za radno okruženje. Ova strateška usmjerenost podudara se s rastućim trendom primjene XR tehnologije u profesionalnim postavkama.

Upotrebljivost potiče usvajanje

Upotrebljivost je ključni faktor u usvajanju XR uređaja, kako za potrošače tako i za tvrtke. Immersed prepoznaje da bi XR tehnologija trebala biti jednostavna za razumijevanje i korištenje kako bi postala ključnim dijelom radnog okruženja. Ova filozofija podudara se s strategijama vodećih igrača industrije poput Meta, Applea i Microsofta.

Prostorna računalna tehnologija: Promjena paradigme

Prostorna računalna tehnologija nalazi se na samom vrhu XR inovacija. Brzo rastući sektor sa procijenjenom vrijednošću od 4.4 milijarde dolara do 2032. godine. Ova tehnologija se širi zahvaljujući svojim primjenama u područjima poput fotogrametrije i geoprostornih usluga, koristeći se u sektorima kao što su civilne usluge, zabava, inženjering i nekretnine.

Apple je ostvario značajan napredak u prostornoj računalnoj tehnologiji s Vision Pro uređajem, ciljajući na zamjenu tradicionalnih laptop ekrana 3D prostornom računalnom tehnologijom. Ova tehnologija omogućuje korisnicima interakciju s aplikacijama u 360-stupanjskom okruženju, spajajući sadržaj proširene stvarnosti s stvarnim okolinama.

Apple Vision Pro prodaje se kao produktivni alat, pozicionirajući se bliže laptopu nego igraćoj konzoli. Ovaj strateški pristup razlikuje Apple od konvencionalnih koncepata virtualne stvarnosti i metaverzuma.

Budućnost XR-a

Industrija XR-a brzo se razvija, a Immersedov Visor XR izlazi kao privlačan konkurent Appleovom Vision Pro. Puni inovacija i ponuđen po pristupačnoj cijeni, Visor XR je postavljen da preoblikuje način rada i interakcije s digitalnim prostorima. Dok se XR tržište nastavlja širiti, ovo je uzbudljivo vrijeme za ljubitelje tehnologije i profesionalce diljem svijeta.