Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

VR programeri zaradili 3 milijarde dolara od 2016

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Od lansiranja prve potrošačke verzije Oculus Rifta 2016., programeri virtualne stvarnosti (VR) prodali su aplikacije i igre u vrijednosti od 3 milijarde dolara, prema Tipatatu Chennavasinu, ranom investitoru u Beat Saber. Sama igra generirala je 255 milijuna dolara u prodaji između izdanja u svibnju 2019. i listopada 2020. Chennavasin procjenjuje da je 40 naslova ostvarilo prihod od preko 10 milijuna dolara, a prošlogodišnji Quest headset čini 73% cjelokupnog tržišta VR aplikacija.

Chennavasin vjeruje da je uspjeh igara kao što je Beat Saber, koje su razvili relativno nepoznati indie programeri igara, simbol inovativnog i uzbudljivog dizajna igara cijele industrije. Tvrdi da je mehanika VR igre važnija od onoga što vidite i da su kontrola gestama i ponovno osmišljavanje dizajna igre ključni za uspjeh u VR-u. Chennavasin sugerira da bi programeri indie igara trebali biti uzbuđeni zbog VR-a, jer je industrija u zlatnom dobu za indie igre. Uz mali proračun, kreativni tim može ostvariti veliku pobjedu. Kako sve više tvrtki, poput Applea ulaže u MR, vjerojatno će tržište VR-a nastaviti rasti i privlačiti više programera i investitora.

Posljednjih godina VR tehnologija značajno je napredovala, a industrija VR igara obećava. Najnovije brojke iz Chennavasina potvrđuju da je VR igranje rastuće tržište i da inovativni dizajn igrica može dovesti do velikog uspjeha. Razvoj VR igara uzbudljiva je prilika za nezavisne programere igara koji traže načine za stvaranje igara koje se izdvajaju iz gomile.

Dok VR gaming industrija još nije dosegla vrijednost od 100 milijardi dolara, činjenica da su VR programeri od 2016. godine prodali aplikacije i igre u vrijednosti od 3 milijarde dolara je uzbudljiv razvoj. To pokazuje da postoji sve veći interes za VR igranje i da su potrošači spremni potrošiti novac na VR aplikacije i igre.

Prema Chennavasinu, uspjeh igara kao što je Beat Saber nije samo ono što vidite, već i način na koji igrate i komunicirate. Mehanika igre je bitna i važno je da se programeri usredotoče na inovativan dizajn igre. Kontrola gestama bitna je značajka VR igranja, a programeri koji mogu uspješno ponovno osmisliti dizajn igre imat će značajnu prednost.

Za nezavisne programere igara, VR igranje je uzbudljiva prilika. Uz mali proračun, kreativni tim može ostvariti veliku pobjedu. Tržište VR igrica je industrija koja raste, a kako sve više tvrtki ulaže u VR tehnologiju, vjerojatno je da će tržište nastaviti rasti. Kao što Chennavasin primjećuje, VR bi mogao biti sljedeća velika stvar, a programeri nezavisnih igara trebali bi biti uzbuđeni zbog potencijalnih prilika koje on predstavlja.

Zaključno, industrija VR igara rastuće je tržište, a VR programeri su od 2016. prodali aplikacije i igre u vrijednosti od 3 milijarde dolara. Inovativni dizajn igara ključan je za uspjeh u industriji, a upravljanje gestama i ponovno osmišljavanje dizajna igara ključni su za stvaranje uspješnih VR igre. Nezavisni programeri igara trebali bi biti uzbuđeni zbog mogućnosti koje nudi VR igranje, a kako sve više tvrtki ulaže u VR tehnologiju, tržište će vjerojatno rasti. VR bi mogao biti sljedeća velika stvar, a ovo je uzbudljivo vrijeme za nezavisne programere igara da se uključe u industriju.