Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

XRHealth dobiva patent za terapiju u VR/AR-u

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

XRHealth, vodeća platforma za terapiju prostornog karaktera, nedavno je dobila inovativan patent za terapiju zatvorene petlje povratnih informacija u područjima virtualne stvarnosti (VR) i dorađene stvarnosti (AR). Ova inovativna tehnologija razvijena od strane XRHealth koristi biometrijske i pokretne podatke kako bi dinamički prilagodila protokole obuke i tretmana, omogućujući izravno uključivanje pacijenata kako bi se poboljšala personalizacija i ishodi terapije.

Ured za patente i žigove Sjedinjenih Američkih Država dodijelio je XRHealthu prestižni američki patent broj 11523773 B2 koji opisuje kako tvrtka prikuplja biometrijske i pokretne podatke kako bi pružila vrijedne uvide u sustavu učenja. Taj sustav određuje potrebne prilagodbe protokola obuke i tretmana na temelju prikupljenih podataka. Praćenjem i analizom biometrijskih podataka, koji obuhvaćaju fiziološke i psihološke stanje, XRHealth dobiva dublje razumijevanje kako tijela pacijenata i kognicija funkcioniraju tijekom terapijskih sjednica. Ključni biometrijski pokazatelji koji se prikupljaju uključuju otkucaje srca, krvni tlak, disanje, volumen udisaja/izdisaja, znojenje i drugo. Prva primjena ovog patenta uključuje integraciju Apple Watcha s novim Apple Vision Pro sustavom kako bi se uspostavila zatvorena petlja koja koristi AI temeljeno liječenje.

Eran Orr, izvršni direktor XRHealtha, ističe važnost ovog patenta rekavši: “Novi patent omogućava XRHealthu prilagodbu tretmana u stvarnom vremenu prema izravnim biološkim odgovorima naših pacijenata, omogućujući nam stvaranje snažnih rješenja s velikim utjecajem.” Povratne informacije putem biometrijskih podataka pružaju jedinstvene uvide u individualne odgovore i potrebe pacijenata, usmjeravajući XRHealthovo rješenje u interakciji i prilagodbi tretmana prema potrebi. Integracija Apple Watcha, Apple Vision Pro naočala i XRHealthovog intelektualnog vlasništva (IP, “intelectual property”) očekuje se da će rezultirati AI-pokretanim zatvorenim petljama tretmana koje će imati značajan učinak na ljude diljem svijeta.

Ovo nije prvi patent koji je XRHealth dobio u ovom području. Godine 2020., tvrtka je osigurala patent koji im je omogućio razvoj XR-temeljenih terapija zasnovanih na povratnim informacijama, posebno mjerenju varijabilnosti otkucaja srca, elektroencefalografije (EEG), galvanske kožne reakcije i drugih važnih odgovora. Taj početni patent postavio je temelje za XRHealth kako bi iskoristio povratne informacije kako bi prilagodio njegu pacijenata.

XRHealth revolucionira zdravstvo kroz korištenje prostorne računalne tehnologije. Tvrtka posluje s naprednim terapijskim prostorijama virtualne stvarnosti koje koriste vlastitu registriranu medicinsku tehnologiju proširene stvarnosti (XR), koja je odobrena od strane FDA-e i CE-a. XRHealth besprijekorno integrira imerzivnu XR tehnologiju, licencirane stručnjake i naprednu analitiku podataka na jednoj platformi, pružajući sveobuhvatno terapijsko rješenje pacijentima koji primaju tretman udobno iz vlastitog doma. Tvrtka nudi raznovrsna rješenja u patentnom postupku, uključujući rehabilitacijske usluge, kognitivno vrednovanje i trening te upravljanje boli. XRHealth surađuje s nekoliko svjetski poznatih američkih pružatelja zdravstvene zaštite, bolnica i rehabilitacijskih centara, stvarajući put prema dostupnijem i personaliziranom zdravstvu. XRHealth je osnovan 2016. godine, s sjedištem u Bostonu, Massachusettsu, a centar za istraživanje i razvoj nalazi se u Tel Avivu, Izraelu.

Zaključno, nedavni patent XRHealtha za terapiju zatvorene petlje povratnih informacija u virtualnoj i proširenoj stvarnosti pokazuje njihovu predanost revolucioniranju zdravstva. Iskorištavanjem biometrijskih i pokretnih podataka, XRHealth predvodi razvoj personaliziranih tretmana koji se prilagođavaju specifičnim biološkim odgovorima pacijenata u stvarnom vremenu. Integracija naprednih tehnologija poput Apple Watcha i Apple Vision Pro otvara nevjerojatan potencijal XRHealthovog zatvorenog petlje AI-pokretanog sustava za pružanje moćnih tretmana pojedincima diljem svijeta. Kroz svoje napredne terapijske prostorije i suradnju s istaknutim pružateljima zdravstvene skrbi, XRHealth nastoji učiniti zdravstvo dostupnijim, učinkovitijim i prilagođenim potrebama svakog pacijenta.