Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Zuckerberg potvrđuje da novi Metin hedset izlazi u listopadu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

 Direktor Mete Mark Zuckerberg potvrdio je da će njihov sljedeći VR hedset stići u listopadu ove godine. Zuckerberg je sudjelovao u podcastu Joea Rogana u kojem je rekao da će uređaj (gotovo sigurno je riječ o hedsetu s kodnim imenom “Projekt Cambria”) biti lansiran u listopadu, vjerojatno negdje oko Connetca – događaja kojeg  Meta organizira svake godine.

 „Za naš sljedeći uređaj, koji izlazi u listopadu, postoji nekoliko velikih značajki,” rekao je Zuckerberg, govoreći o VR-u na početku podcasta.

 Nastavio je s opisom novih opcija koje će omogućiti praćenje očiju i lica. “Mogućnost da sada imate nekakvu vrstu kontakta očima u virtualnoj stvarnosti”, rekao je Zuckerberg kao dio popisa značajki hedseta. “Omogućit će praćenje vašeg lica tako da vaš avatar više ne bude samo mirna stvar, nego, ako se smiješite ili ako se mrštite, ili kakav god vam je izraz lica, to će biti u stvarnom vremenu prikazano na vašem avataru.” Kaže Zuckerberg.

 Ovo je u skladu s onim što znamo o projektu Cambria, koji bi trebao imati zaslon visoke rezolucije, unutarnje senzore za praćenje očiju i passthrough senzore koji će omogućiti postizanje napredne dorađene stvarnosti i samim time boljih socijalnih iskustava i boljeg osjećaja prisutnosti zahvaljujući praćenju očiju i lica. Zbog ovih značajki, cijena ovog uređaja bit će znatno viša od 800$, oko 6045 kn.