Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Decentraland VR: od sada dostupan i putem VR uređaja

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Ovih dana, Decentraland je glavna tema bilo kojeg tehnološkog razgovora. Mogućnost druženja s drugim korisnicima i provođenja vremena radeći razne aktivnosti simuliranoj virtualnoj okolini je znatno olakšalo pandemijsku eru. Štoviše, sa više od dnevnih 8000 korisnika u 2022. godini, Decentraland ne samo da je preživio u post-pandemijsku eru, nego je nastavio sa razvojem i implementacijom.

Pošto su VR uređaji u kućanstvima sve češći i češći, ljudi se pitaju: „Zašto nema Decentralanda u virtualnoj stvarnosti?“. Iskreno, to je dobro pitanje. Na papiru, to je par iz snova: platforma da druženje sa ljudima u simuliranoj okolini i uređaj koji omogućava ulaz u virtualnu stvarnost. Na našu sreću, vrijeme čekanja je gotovo!

Decentraland u VR-u

Od sada, Decentraland je dostupan i u virtualnoj stvarnosti!

Decentraland VR korak je prema stvaranju impresivnog VR iskustva za korisnike izvan zaslona računala. Byldr, program za izradu aplikacija bez koda koji podržava stvaranje impresivnih iskustava u virtualnoj i proširenoj stvarnosti, zadužen je za ovaj projekt.

U prosincu 2021., Sean Ong iz Byldra dao je prijedlog o decentraland DAO za bespovratna sredstva za ažuriranje VR i AR iskustva na decentralandu. Byldr je predložio izgradnju decentraland VR-a, omogućujući korisnicima da dožive i istražuju decentraland na VR i AR hedsetima. Također su predložili integraciju Byldra kao proširenja kako bi se kreatorima omogućilo stvaranje interaktivnih iskustava dok su uronjeni u virtualnu stvarnost i izvoz tih iskustava u decentralland. Nakon završetka procesa glasovanja o decentraland DAO-u, potpora je dodijeljena Byldru za pokretanje projekta.

Prva beta verzija Decentraland VR je kreirana u travnju 2022., a najnovije ažuriranje bilo je u svibnju 2022., s nekoliko iteracija i izmjena, kao što su:

 • NFT podrška
 • Preglednik u VR hedsetu
 • In-headset guest+wallet prijava
 • Prilagođeno VR korisničko sučelje uhedsetu
 • In-hedset svim postavkama Decentralanda
 • Karta Decentralanda kompatibilna s VR-om za navigaciju/teleportiranje na scenu
 • Podrška za video i video uživo unutar VR-a
 • Vidljivost skočnog korisničkog sučelja unutar svijeta u VR (kao plutajući skočni paneli)
 • Interakcije unutar svijeta pomoću vaših kontrolera (umjesto tipkovnice)
 • Mogućnost gledanja videa
 • Upravljački modeli

Zahtjevi za instaliranje Decentraland aplikacije na Meta Quest 2 uređaje

Decentraland VR je u beta verziji i ne nudi najbolja iskustva virtualne stvarnosti na slušalicama Meta Quest 2. Za poboljšanje cjelokupnog iskustva potrebno je umjereno do snažno računalo s funkcijama virtualne stvarnosti. Međutim, novčanik s meta maskom kriptovalute najbolji je za lakšu integraciju s decentralandom i blockchainom. Za povezivanje Meta Quest 2 hedseta s računalom potreban je USB-C kabel ili Oculus Air-Link. Oba rade dobro, ali Air-Link daje više opuštenosti za kretanje i može biti latentnija opcija od USB-C kabela.

Koraci za instaliranje Decentraland aplikacije na Meta Uređajima

Kliknite na ovaj link koji će vas automatski preusmjeriti na stranicu. U suprotnom, slijedite slijedeće korake:

1 Dok ste u vašem Quest uređaju, otvorite browser i u tražilicu ukucajte „sidequestvr.com“ i kliknite traži

2 Dok ste na glavnoj stranici, u sidequestovu tražilicu ukucajte „decentraland“ i kliknite traži

3 Kliknite na (zasad jedini) izbačeni rezultat: Decentraland VR

4 Kliknite na gumb „Download App (Sideload)

5 Nakon što se aplikacija preuzme, biti će vam vidljiva među ostalim aplikacijama u „App Library“

Koraci za instaliranje Decentraland aplikacije za PCVR

1 Preuzmite aplikaciju sa ovog linka

2 Nakon što se stavili vaš VR uređaj, u njemu otvorite Decentraland aplikaciju

Ograničenja

Određene igre na Decentraland VR-u nisu optimizirane za potpuno VR iskustvo i mogu zahtijevati korištenje računalne tipkovnice uz njih. Neka sučelja koja dobro funkcioniraju na verziji temeljenoj na webu možda neće funkcionirati na Decentraland VR ili mogu imati neke izmjene.

Aplikacija Decentraland VR izvršava se na računalu i zatim prenosi na VR hedset 2. Nije neuobičajeno da doživite kašnjenja, greške ili da se određene grafičke scene loše prikazuju kada se krećete, ali osigurajte da održavate stabilnu internetsku vezu.

Zaključak

Projekt Decentraland VR ukazuje na to da je zajednica orijentirana na stvaranje poticajnog okruženja za korisnike da dobiju osjećaj imerzivnog metaverzuma. Kad se projekt dovrši, programeri mogu stvarati i uvoziti iskustva iz Byldra u Decentraland, dok će korisnici imati više mogućnosti uranjanja u virtualnu stvarnost. Ako u budućnosti bude podrške za Decentraland VR, Decentraland timovi  će uložiti napore kako bi ovaj klijent bio dostupan na više mjesta, kao što su trgovina Meta Quest, trgovina SteamVR i druga mjesta za povećanje svijesti i pristupa.