Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

INTERVIEW / NotoriousVIC – Kreator sadržaja i vlasnica salona za tetovažu u Horizon Worlds

notorious vic
Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Horizon Worlds se pokazao kao uspješan virtualni svijet i dostojna konkurencija starijem Decentralandu. Nije zato iznenađujuće da tamo svakim danom nastaju nove lokacije i zanimanja kakva nam inače zatrebaju i u stvarnom svjetu. Ovog puta, razgovarali smo sa mladom kreatoricom virtualnih svjetova, između ostalog i vlasnicom salona za tetovažu u Horizon Worlds – Victoriom poznatom pod imenom NotoriousVIC.

Možete li nam reći nešto o sebi i svojoj profesionalnoj pozadini?

Budući da sam odrasla u Knoxvilleu, Tennessee, moja stručnost leži u upravljanju projektima i razvoju rukovođenja stečenom kroz moje profesionalno iskustvo. Osim mojih korporativnih nastojanja, moja strast prema kreativnosti oduvijek je bila dio mene. Strastveni sam entuzijast za razne oblike umjetnosti. Slikanje, crtanje i stvaranje digitalne umjetnosti uvijek su bili moj izvor radosti. Nekada sam željela biti tattoo umjetnica, ali sudbina me je odvela u drugom smjeru.

Što vas je motiviralo da isprobate Metaverzum? Kako ste odlučili početi stvarati i graditi u Horizonu?

U prosincu 2021. kupila sam prvi Oculus. Iako sam čula za Metaverzum, tek sam trebala shvatiti njegov puni potencijal. Kao entuzijast VR tehnologije, s oduševljenjem sam istraživala njezine mogućnosti. Počela sam s preuzimanjem Venuesa, što me dovelo do otkrića Horizon Worldsa. Ideja o dizajniranju vlastitih virtualnih svjetova pobudila je moje zanimanje i bila sam odlučna svladati umjetnost gradnje u ovom virtualnom svijetu iako je proces bio postupan. Uživala sam u izazovu stvaranja prostora koji odražavaju moju osobnost i pružaju mi ​​utočište. Prvi svijet koji sam dizajnirala bila je Tennessee Cabin, po uzoru na udobne kolibe smještene u Smoky Mountains u mojoj rodnoj državi. Što sam dublje proučavala alate i tehnike skriptiranja i izgradnje, tako su moje vještine rasle i stekla sam veću zahvalnost za umjetnost stvaranja virtualnog svijeta.

Jeste li isprobali neke druge virtualne svjetove? Kako ih uspoređujete s Horizonom?

Iako sam istraživala druge virtualne svjetove kao što su VRChat i AltSpace, nisam pokušala graditi ili stvarati u njima. Međutim, otkrila sam da imaju svoje jedinstvene značajke. Uz njih, Horizon je postao moj omiljeni virtualni svijet. Zajednica u Horizonu je izuzetna i osjećam se kao kod kuće među istomišljenicima koji dijele moju strast prema kreativnosti i dizajnu.

Koji je najizazovniji aspekt stvaranja privlačnog svijeta u virtualnom okruženju?

Za mene je skriptiranje najizazovniji aspekt stvaranja virtualnog svijeta. Iako još uvijek učim, čvrsto vjerujem da je kvaliteta svijeta izravno proporcionalna kvaliteti njegovog scenarija. Uostalom, dobro skriptiranje je ono što poboljšava cjelokupno korisničko iskustvo i čini ga istinski ugodnim.

Možete li nam reći nešto više o MetaInku? Kakve su vaše ambicije po tom pitanju?

MetaInk je trgovina za tetoviranje koja se nalazi unutar Metaverzuma. Ne samo da možete dodati tetovaže i piercinge svom avataru dok ste uronjeni u virtualni svijet, već postoji i funkcionalni stroj za tetoviranje koji vam omogućuje stvaranje vlastitih dizajna. Kad sam se prvi put pridružila Horizonu, bila sam presretan što imam mogućnost prilagoditi svoj avatar tako da odražava moj izgled u stvarnom životu. Međutim, bila sam razočarana kada sam otkrila da ne postoji mogućnost dodavanja ikakvog oblika body arta. Kao netko tko ima više od 30 tetovaža u fizičkom svijetu, bilo je razočaravajuće što nemam istu opciju u Metaverzumu. Ova spoznaja potaknula je ideju stvaranja MetaInka, prostora u kojem se pojedinci mogu izraziti kroz umjetnost modificiranja tijela.

Biste li spomenuli još neke zanimljive ili inovativne projekte i suradnje na kojima ste radili u Metaverzumu?

Kao tvorac koji surađuje, imala sam privilegiju raditi s brojnim pojedincima unutar zajednice u Horizonu. Uvijek sam otvorena za nove mogućnosti suradnje koje mi omogućuju da pokažem svoje vještine i donesem nove ideje na stol. Trenutno sam posvećena izgradnji i njegovanju zajednice za HardyWorldu. Ako slučajno dođete u posjet, ne zaboravite pogledati The Black Spades Hall!

Što biste savjetovali nekome tko želi postati tvorac u Horizonu ili drugim virtualnim okruženjima?

Horizonu je golem i uzbudljiv svijet koji čeka da bude istražen, a povezivanje s pojedincima istomišljenicima može biti obogaćujuće iskustvo. Međutim, količina znanja i informacija isprva može biti zastrašujuća. Zato je važno ići korak po korak i nastaviti ugodnim tempom. Ne dopustite da vas početna složenost obeshrabri; umjesto toga, koristite je kao motivaciju za poboljšanje svojih vještina. Traženje povratnih informacija od drugih iskusnih članova izvrstan je način da poboljšate svoj zanat i usavršite svoje sposobnosti. Upamtite, ključ uspjeha je ustrajnost, a uz vrijeme i trud nedvojbeno ćete napredovati i postići velike stvari u Horizon zajednici.