Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Japanske tvrtke stvaraju otvoreni ekonomski metaverzum

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Nekoliko velikih japanskih tehnoloških, proizvodnih i financijskih tvrtki najavilo je suradnju kako bi stvorili infrastrukturu za otvoreni metaverzum, kao dio japanske Web3 strategije. Cilj suradnje je izgradnja okvira za korporacije koje žele pristupiti Web3 marketingu, reformi radnih mjesta i inicijativama za iskustvo potrošača, dok istovremeno obnavljaju Japan uz pomoć videoigara.

Fujitsu, vodeća tvrtka za IT usluge, objavila je u ponedjeljak da surađuje s još devet tvrtki, uključujući globalnu banku Mizuho i proizvođača automobila Mitsubishi, kako bi stvorili interoperabilnu strukturu metaverzuma pod nazivom „Ryugukoku“. Ovaj virtualni svijet povezat će korisnike s različitim Web3 uslugama koje stvaraju tvrtke i vladine agencije, a istovremeno će implementirati “Auto-Learning“ avatare koji će pružiti personalizirana iskustva metaverzuma na temelju informacija o korisniku.

Zajednička suradnja nastoji stvoriti otvoreni metaverzum koji može olakšati interoperabilnost unutar metaverzum prostora. Da bi to postigli, platforma će uvesti “Pegasus World Kit”, koji će omogućiti korisnicima stvaranje igraćih iskustava u metaverzumu, te “Multi-Magic Passport”, koji će pružati razne načine identifikacije i načine plaćanja.

Cilj ove suradnje je proširenje “japanskog metaverzum ekonomskog pojasa” i pružanje podrške digitalnim transformacijskim uslugama zemlje. Japan je investirao u Web3 tehnologiju kao dio svoje nacionalne agende, s planovima da u studenome stvori decentraliziranu autonomnu organizaciju (DAO) koja će pomoći vladinim agencijama ući u Web3.

Suradnja ovih velikih japanskih tvrtki predstavlja značajan korak prema stvaranju otvorenog metaverzuma koji bi mogao oblikovati budućnost digitalnog svijeta. Radeći zajedno na izgradnji infrastrukture za otvoreni metaverzum, cilj im je otključati potencijal Web3 sustava te stvaranje angažiranijeg , imerzivnijeg i personaliziranijeg digitalno iskustvo za svoje korisnike.

Razvoj otvorenog metaverzuma također donosi značajne ekonomske koristi za Japan, jer bi mogao dovesti do stvaranja novih industrija i radnih mjesta. Također bi mogao olakšati širenje tehnološkog sektora zemlje, stavljajući Japan na prvo mjesto u području korištenja Web3 tehnologije.