Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Kako proširena stvarnost može pomoći turističkom sektoru?

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Ivan Voras suosnivač je startupa Equinox, platforme za dorađenu stvarnost (AR). Važan je naglasak na platformu, a koja poslovnim korisnicima nudi ulazak u fantastični svijet “Metaversa”, odnosno omogućuje im nastup, marketing, pozicioniranje i pristup korisnicima u sasvim novom mediju.

Tvrtka Equinox Vision hrvatski je startup koji razvija platformu za lako objavljivanje sadržaja dorađene stvarnosti (AR – augmented reality) na način blizak onome društvenih mreža. Equinox je fokusiran na AR na pametnim telefonima kao uređajima koje svatko ima u džepu, te danas predstavljaju najveći potencijal za objavu kako informativno-edukativnih, tako i komercijalnih sadržaja.

Tvrtka komercijalnim korisnicima omogućuje pristup platformi Equinox za samostalno objavljivanje sadržaja, ali i nudi kompletno savjetovanje oko strategije, razvoja i kreiranja interaktivnih AR sadržaja za platformu.

“Snaga platforme Equinox leži u lakom i brzom objavljivanju najrazličitijih animiranih i interaktivnih AR sadržaja – fotografija, video-zapisa, 3D likova – koje je moguće pregledavati na smartfonima, najraširenijim uređajima koje svatko ima u džepu. Za razliku od jednokratnih AR aplikacija koje se dugotrajno i mukotrpno razvijaju za svaki AR projekt zasebno od nule, platforma Equinox omogućuje svakodnevno objavljivanje AR sadržaja na način blizak onome društvenih mreža”, izjavio je Ivan Voras, suosnivač tvrtke Equinox Vision.

Upravo nedavno u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ),  Equinox Vision omogućio je građanima Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule uživanje u posebno kreiranim virtualnim sadržajima Adventa Zagreb.

Equinox je ilustracije pretvorio u animirane i interaktivne trodimenzionalne AR (Augmented Reality) objekte koji se korisnicima iscrtavaju u proširenoj stvarnosti na ekranu njihovog pametnog telefona.Svi koji imaju pametne telefone mogli su putem besplatne aplikacije Equinox XR vidjeti trodimenzionalne ilustracije prozora i interaktirati s njima na samoj lokaciji.

 Zagrebački Advent ove godine i u proširenoj stvarnosti

Naravno, mogućnosti platforme su široke ili što god naša kreativnost dozvoli. Dorađena stvarnost (AR) i virtualna stvarnost (VR) su teme koje su jednim dijelom zaokupile turistički sektor unazad par godina, a kao da su iste bile samo priprema za metaverse, u kojem će sasvim sigurno turistički sektor imati što za pokazati. 

Kako proširena stvarnost može pomoći turističkom sektoru? Saznajte u novom glasnom razmišljanju HomoTuristicus. 

Kako slušati podcast? 

Kada šećete i trčite, kada se vozite u automobilu, ujutro kada se pripremate za posao, kada radite neke poslove oko kuće ili jednostavno legnite ili sjednite i opustite se. Svako ima svoje navike i načine, ja osobno slušam podcast čak i kada kosim travu i uređujem dvorište.

Podcast možete slušati OVDJE, kao i na Amazon MusicGoogle PodcastSpotify ili preko Apple Podcast

Sva dosadašnja glasna razmišljanja Homo Turisticus poslušajte ovdje.

IZVOR: Kako proširena stvarnost može pomoći turističkom sektoru?