Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Kina: Inovacija i integracija u Metaverzumu

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Ambiciozan plan Kine za Metaverzum otkriven

Kina čini hrabre korake u svijetu metaverzuma s nedavnom objavom trogodišnjeg plana. Ova strateška mapa puta, koja se proteže od 2023. do 2025. godine, ima za cilj promicanje inovativnog razvoja metaverzumske industrije. Zajednički objavljen od strane pet kineskih ministarstava, uključujući Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije, ovaj plan iznosi sveobuhvatnu strategiju za unapređenje metaverzumskog krajolika.

Integracija Cutting-Edge tehnologija

Jedan od centralnih ciljeva kineskog trogodišnjeg plana za metaverzum je jačanje integracije informacijskih tehnologija nove generacije. Ova integracija obuhvaća umjetnu inteligenciju, blockchain, računalstvo u oblaku i virtualnu stvarnost. Spajanjem ovih naprednih tehnologija Kina želi stvoriti imerzivni povezani prostor u kojem se digitalni i fizički svjetovi besprijekorno spajaju.

Plan postavlja pet glavnih zadataka kako bi ostvario svoju metaverzumsku viziju:

  1. Izgradnja naprednih tehnoloških i industrijskih sustava: Kina želi izgraditi snažnu osnovu za metaverzum uspostavljajući cutting-edge tehnološke i industrijske sustave.
  2. Poticanje 3D interaktivnog industrijskog metaverzuma: Plan predviđa metaverzum koji nije samo imerzivan, već i interaktivan na tridimenzionalnoj skali.
  3. Stvaranje imerzivnih i Interaktivnih digitalnih aplikacija za svakodnevni život: Kina planira razviti aplikacije koje nude imerzivna digitalna iskustva, revolucionarizirajući različite aspekte svakodnevnog života.
  4. Izgradnja Sistematske i Kompletne Industrijske Podrške: Potpuna industrijska podrška bit će ključna za održavanje rasta metaverzuma.
  5. Uspostava Sigurnog i Vjerodostojnog Industrijskog Upravljačkog Sustava: Snažan okvir upravljanja ključan je kako bi se osiguralo da metaverzum radi sigurno i vjerodostojno.

Metaverzum kao buduća industrija

Kina prepoznaje da metaverzum predstavlja budućnost industrije, integrirajući inovacije i primjenu informacijskih tehnologija nove generacije. Služi kao napredna forma koja kombinira digitalnu i stvarnu ekonomiju, s potencijalom da vodi razvoj interneta nove generacije.

Osim toga, očekuje se da će metaverzum igrati ključnu ulogu u ubrzanju visokog, pametnog i zelenog unapređenja proizvodnje. Ova podrška usklađuje se s širom ciljem Kine da izgradi moderni industrijski sustav u skladu s globalnim tehnološkim napretkom.

Tijekom trogodišnjeg plana Kina ima cilj postići značajne proboje u tehnologiji, primjeni i upravljanju u industriji metaverzuma. Krajnji cilj je da metaverzum postane ključni pokretač digitalne ekonomije, podižući njegov globalni status.

Plan također usmjerava pažnju na razvijanje tri do pet globalno utjecajnih metaverzumskih poduzeća, dok se istovremeno potiču novi poslovni modeli i oblici u različitim sektorima, uključujući potrošnju i javne usluge.

Metaverzum u akciji: Transformacija potrošačkih iskustava

Za potrošače i turiste, metaverzum nudi uzbudljive mogućnosti. Usluge poput 3D modeliranja proizvoda, digitalnih vodiča u ljudskom obliku, digitalnih kolekcija i tura proširene stvarnosti mogu obogatiti njihova iskustva na dosad neviđene načine. Ove inovacije usklađuju se s vizijom Kine da iskoristi metaverzum kako bi preoblikovala svakodnevne interakcije.

Dugoročna vizija i svjetsko vodstvo

Kineski plan za metaverzum proteže svoje ambicije izvan prvotnog trogodišnjeg razdoblja. Dugoročna vizija uključuje postizanje značajnih proboja u ključnim tehnologijama poput protoka podataka, generacije sadržaja, digitalnih blizanaca, percepcije i interakcije, kao i infrastrukture mreže i računalstva. Cilj je uspostaviti vodeći svjetski metaverzumski industrijski ekosustav, razviti zrelu industriju metaverzuma i stvoriti održivo okruženje za razvoj.

Trogodišnja strategija Kine za razvoj metaverzumske industrije pokazuje posvećenost zemlje inovacijama i integraciji. Iskorištavanjem snage cutting-edge tehnologija kao što su umjetna inteligencija, blockchain, računalstvo u oblaku i virtualna stvarnost, Kina želi potaknuti metaverzum da odigra ključnu ulogu u digitalnoj ekonomiji. Dok se plan razvija, svijet će pažljivo pratiti kako se vizija Kine za metaverzum razvija i oblikuje budućnost tehnologije i industrije.