Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

AWE Nudi Nagradu od $200k za XR Start-upove na AWE EU

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U potezu koji će potaknuti inovacije u svijetu proširene stvarnosti (XR), Augmented World Expo (AWE), globalni organizator XR događanja, upravo je otkrio uzbudljivu priliku za start-upove. AWE je upravo najavio impresivnu nagradu od $200k za svoje natjecanje u pitchu za start-upe, koje će se održati na nadolazećem događaju AWE EU u Beču, Austrija, idućeg mjeseca.

Potpora XR Start-upovima

Natjecanje je otvoreno za sve start-upe prije Series A faze koji djeluju u XR ekosustavu. Iako se održava na AWE EU s posebnim naglaskom na europskim XR start-upovima prije Series A faze, natjecanje poziva na sudjelovanje tvrtke za dorađenu, virtualnu i mješovitu stvarnost (AR, VR i MR) diljem svijeta koje udovoljavaju kriterijima događanja. To pruža izvanrednu priliku mladim XR tvrtkama da osiguraju značajnu investiciju koja će promijeniti igru.

Prilika za XR Sanjare

Osnivači start-upova u području AR/VR-a imat će priliku prezentirati svoje inovativne ideje osobno pred istaknutim žirijem, koji čine lideri XR industrije i investitori rizičnog kapitala, tijekom događaja u Beču zakazanog za 25. listopada. Žiri uključuje Christophera Oberedera, istaknutog serijskog poduzetnika i investitora rizičnog kapitala, Petrija Rajahalmea iz FOV Ventures i Leen Segers iz Women in Immersive Technologies Europe (WIIT).

Odabrani pobjednik prema ocjeni žirija neće samo primiti poželjnu investiciju od 200.000 USD iz Start-up Chris Fonda, inicijative koju predvodi Christopher Obereder, već i prestižnu Auggie nagradu. Ova nagrada krunira pobjednički start-up titulom “Start-up to Watch” za AWE EU 2023, podižući njihov profil unutar XR industrije.

Christopher Obereder, pokretač Start-up Chris Fonda, ima više od 12 godina iskustva u tehnološkoj industriji. Nije samo serijski poduzetnik, već i član Forbes 30 Under 30 i jedan od vodećih stručnjaka za razvoj korisničke baze diljem svijeta, s više od 350 milijuna instalacija aplikacija do danas.

Obereder je bio investitor u ranoj fazi u brojne poznate tvrtke kao što su Airbnb, Arista Networks, Coinbase, Okta i Splunk. Nadalje, osnovao je i uspješno prodao četiri tvrtke te igrao ključnu ulogu u pomaganju start-upovima da prikupe više od 360 milijuna USD u investicijama.

Transformacijska Vizija za XR

Izražavajući svoje oduševljenje suradnjom s AWE EU, Obereder je izjavio: “Partnerstvo s AWE EU i priznatim timom Orija u mojoj domovini Austriji izvanredna je prilika da pokažemo svijetu da su XR start-upovi na vodećem rubu transformacije toliko različitih industrija, kako u B2B tako i u B2C tržištima.”

Obereder čvrsto vjeruje da su male i inovativne XR tvrtke jednako sposobne za revolucioniranje tradicionalnih tržišta kao i industrijski divovi, te očekuje da žiri dijeli njegovo uzbuđenje zbog ove iznimne prilike.

Označite Datum u Kalendaru

Natjecanje “Start-up to Watch” bit će istaknuto na Augmented World Expo, koja je zakazana od 24. do 25. listopada. Ovaj događaj obećava biti ključan trenutak za inovatore u XR industriji, nudeći im priliku da osiguraju značajna sredstva i prepoznatljivost unutar industrije.

AWE-ova nagrada od 200.000 USD za XR start-upove na AWE EU predstavlja izvanrednu priliku za mlade XR tvrtke da pokažu svoje revolucionarne ideje i osiguraju vitalno financiranje. S Christopherom Oberederom koji vodi inicijativu, ovo natjecanje ima potencijal podići XR industriju na nove visine, sve pod reflektorima AWE EU u Beču. Kako se brojanje prema ovom događaju počinje, zaljubljenici u XR i poduzetnici trebali bi označiti datum u kalendaru i pripremiti se svjedočiti rađanju sljedeće uspješne priče iz svijeta XR-a.