Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Meta Connect 2023: otkrivanje Questa 3

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U značajnom koraku prema normalnosti, Meta je otkrila svoje planove za Connect 2023, godišnju XR razvojnu konferenciju. Nakon stanke uzrokovane globalnom pandemijom COVID-19, tvrtka je objavila svoju namjeru da ponovno uvede “osobno prisustvo” na događaj, dobrodošao prekid virtualnog formata posljednjih nekoliko godina. Planirana za 27. i 28. rujna u Metaovom sjedištu u Menlo Parku, Kalifornija, Connect 2023 obećava uzbudljivo sjedinjenje tehnologije, inovacija i zajednice.

Povratak Osobnom Prisustvu

Nadolazeća Connect konferencija ima poseban značaj jer označava prvi put od početka pandemije krajem 2019. da će sudionici imati priliku okupiti se osobno. Događaj je tradicionalno bio organiziran na vanjskim lokacijama, poput McEnery Convention Centra u San Joseu i hotela Loews Hollywood u Los Angelesu. Odluka o održavanju konferencije na sjedištu Metae je ovogodišnji iskorak koji svjedoči o tvrtkinom angažmanu u pružanju jedinstvenog i uronjenog iskustva sudionicima.

Ograničen i Ekskluzivan Pristup

Meta osigurava ekskluzivno iskustvo za sudionike ograničavanjem broja prisutnih na događaju. Registrirani sudionici će dobiti pristup različitim sadržajima, uključujući praktična iskustva demonstracija, događaje za umrežavanje i sveobuhvatan uvid u najnovije ponude tvrtke. S novim proizvodima na horizontu, uključujući jako očekivani Quest 3, sudionici mogu očekivati ​​informativne sesije usmjerene na inovacije u području AI i XR, kao i ažuriranja za razvojne programere koja naglašavaju predanost Mete u pomjeranju granica tehnologije.

Quest 3: Pogled u Budućnost

Jedan od fokusa Connecta 2023 je nadolazeći Quest 3, značajan korak u Metainoj težnji prema potrošački orijentiranim napretcima. Nakon što je prošle godine predstavljena Quest Pro slušalica, koja je prvobitno koštala 1.500 dolara, ali je kasnije snižena na 1.000 dolara, Quest 3 predstavlja pristupačniju opciju za potrošače koji žele istražiti mogućnosti mješovite stvarnosti i dorađene stvarnosti. Planirano za izlazak na tržište krajem 2023. po cijeni od 500 dolara, Quest 3 ima za cilj pružiti pristupačniju ulaznu točku u svijet uronjenih iskustava.

Naglasci iz Keynotea i Livestreama

Iako Connect 2023 nudi ograničeno iskustvo uživo, Meta također uslužuje širu publiku putem livestreama. Livestream događaja obuhvatit će ključne segmente, uključujući govorni dio izvršnog direktora Metae, Marka Zuckerberga, i Status razvoja programera. Ovi segmenti obećavaju pružiti uvide u stratešku viziju Metae, tehnološke napretke i put tvrtke unutar razvijajućeg sektora proširene stvarnosti. Breakout sesije koje pokrivaju raznolik spektar tema vezanih za AI, virtualnu stvarnost, mješovitu stvarnost i dorađenu stvarnost dodatno će obogatiti iskustvo virtualne publike.

Istraživanje Metaverzuma

Istaknuti trenutak Connecta 2023 bit će istraživanje “kako se metaverzum ostvaruje”. Naglasak Metae na konceptu metaverzuma ne samo da ukazuje na njegovu stratešku usmjerenost, već i ističe šire industrijske trendove. Kako tehnologija nastavlja napredovati, metaverzum obećava besprijekornu integraciju virtualne i fizičke stvarnosti, transformirajući način na koji ljudi komuniciraju, rade i druže se. Sudionici mogu očekivati ​​rasprave koje će osvijetliti Metainu viziju evolucije metaverzuma i njegovu ulogu u oblikovanju budućnosti.