Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Procurile fotografije novog Meta Quest Pro?

meta quest pro
Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Meta Quest Pro, dugo najavljivan i ispočetka predstavljen kao Projekt Cambria, trebao bi biti predstavljen 11. listopada na eventu Meta Connect 2022. Izgleda da ćemo ipak nešto prije doznati kako on fizički izgleda.

Poznati Youtube influencer Nathie u svojoj objavi na Twitteru podijelio je navodne fotografije VR uređaja Quest Pro. Kao izvor navodi objavu iz Facebook grupe Oculus Quest 2 koja je u međuvremenu već uklonjena. Po komentarima autora objave, radi se o navodnom inženjerskom primjerku koji nije namijenjen prodaji a ostavljen je, naizgled zaboravljen, u hotelskoj sobi.

Na slici možemo vidjeti kutiju novog Meta Questa koja prikazuje novi dizajn hedseta i kontrolera. Također, na desnoj strani kutije vidljiva je plastična zaštita s kojom kontroleri inače dolaze.


Prema trenutnim predviđanjima, kontroleri novog Meta Questa biti će nešto teži. Nema više prepoznatljivih “prstenova” kao na kontrolerima Questa 2 već imat će ugrađene 3 infracrvene kamere koje prate kretanje. Nove baterije bit će punjive na docking station a svaki od kontrolera ima po jedan Qualcomm Snapdragon 662 procesor. Novi VR uređaj djeluje nešto kompaktnije i lakše, te izgleda da nema više elastičnog remena koji okružuje glavu. U njemu je Qualcomm Snapdragon XR2 5G procesor, 12 GB RAM-a, 256 GB za pohranu, Tianjin-3 QLED display panele a navodna cijena kreće se oko 1500$.

Mark Zuckerberg je u podcastu Joe Rogana naveo da bi sljedeći VR uređaj mogao imati pružiti mogućnost neke vrste praćenja pokreta očiju.

“Omogućit će praćenje vašeg lica tako da vaš avatar više ne bude samo mirna stvar, nego, ako se smiješite ili ako se mrštite, ili kakav god vam je izraz lica, to će biti u stvarnom vremenu prikazano na vašem avataru.”

https://virtualnastvarnost.net/zuckerberg-potvrduje-da-novi-metin-hedset-izlazi-u-listopadu/

Ljudi koji su imali priliku probati konceptualni uređaj iz projekta Cambria, hvale ga kao udobnog za nošenje te sa kvalitetom slike i rezolucijom identičnom naočalama Meta Quest 2. Ostaje nam pričekati listopad i službeno Zuckerbergovo predstavljanje uređaja, no nesumnjivo nas očekuje puno uzbuđenja i novosti u virtualnoj stvarnosti.