Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Roblox stiže na Meta Quest 2 VR naočale

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Roblox, izuzetno popularna online platforma za video igre, prema nedavnoj Metinoj objavi stiže na Meta Quest 2 VR naočale. U službenom blogu tvrtka je otkrila da će otvoreni beta test biti dostupan na Quest 2 i Quest Pro modelima “u nadolazećim tjednima” putem App Laba, virtualne platforme za distribuciju igara i aplikacija koje nisu službeno odobrene od strane Meta. Ova uzbudljiva vijest znači da će razvojni programeri imati priliku eksperimentirati i fino podešavati svoja Roblox VR iskustva prije službenog lansiranja igre na Meta Quest trgovini.

Meta ima za cilj osigurati da igrači imaju veliki izbor VR sadržaja od samog početka otvorenog beta testiranja. Odabrana Roblox iskustva bit će automatski objavljena, omogućujući korisnicima da uživaju u raznolikim i imerzivnim avanturama. Nadalje, Meta Quest verzija Roblox-a bit će kompatibilna s postojećim platformama, omogućavajući igračima da se povežu sa svojim prijateljima na Xbox-u, iOS-u, Androidu i PC-u, uz uvjet da imaju najmanje 13 godina.

Roblox je već stekao popularnost na PC VR naočalama nudeći raznolika zabavna VR iskustva. Među tim iskustvima, “VR Hands” se ističe kao favorit, pružajući igračima urnebesnu avanturu u kojoj mogu interaktirati s drugim igračima kao virtualni divovi.

Dolazak Roblox-a na Meta Quest VR naočale očekuje se da će potaknuti razvoj originalnog VR sadržaja za platformu. Međutim, bit će zanimljivo vidjeti kako će se Roblox VR uskladiti s Horizon Worldsom, društvenom VR platformom koju je razvila tvrtka Meta, a koja je također popularna među mlađom publikom.

S više od 66 milijuna korisnika koji se svakodnevno prijavljuju na različitim uređajima i platformama, proširenje Roblox-a na područje virtualne stvarnosti otvara nove dimenzije uzbuđenja za igrače. Ostanite u tijeku za otvaranje beta testiranja na Meta Quest VR naočalama, gdje vas očekuju uzbudljive avanture i uronjeni gameplay!

Izvor slike: Meta