Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

SenseGlove Nova 2 poboljšat će imerzivnost VR iskusatva

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

U brzo razvijajućem svijetu virtualne stvarnosti (VR), pojavio se revolucionarni uređaj koji obećava da će promijeniti iskustvo imerzije i unaprijediti sposobnosti treninga i obuke u VR-u. SenseGlove Nova 2 haptiče rukavice dizajnirane su s poslovnim korisnicima na umu i postavljaju nove standarde u području VR treninga, istraživanja i višekorisničkih scenarija. Sa svojim iznimnim značajkama, uključujući haptičke povratne informacije i točno praćenje prstiju, Nova 2 su sposobne pružiti izuzetno realistično i interaktivno virtualno iskustvo.

Jedan od ključnih naglasaka Nova 2 je njihova sposobnost pružanja haptičkih povratnih informacija, što omogućuje korisnicima realističnounterakciju i doživljaj virtualnih objekata. Napredni uređaj oponaša osjećaj objekta u odnosu na njegov oblik i tvrdoću, omogućavajući korisnicima da osjete taktilne povratne informacije povezane s različitim virtualnim predmetima. Osim toga, Nova 2 pružaju haptičke povratne informacije temeljene na udaru i vibracijama, dodatno poboljšavajući osjećaj stvarnosti i imerzije u virtualni svijet.

Osim svojih haptičkih mogućnosti, Nova 2 se ističu točnim praćenjem prstiju, što omogućuje reprodukciju položaja prstiju i ruku u stvarnom životu unutar virtualnog prostora. Ova revolucionarna značajka korisnicima omogućuje manipuliranje virtualnim objektima prirodnim pokretima ruku, povezujući fizički i digitalni svijet. Pružajući intuitivno i responzivno sučelje, Nova 2 otvaraju nove mogućnosti za trening simulacije i interaktivna iskustva.

Predanost SenseGlove-a pružanju nevjerojatnog iskustva VR-a očita je u inovativnom dizajnu Nova 2. Uređaj uključuje “aktivnu traku” koja vrši pritisak na dlan korisnika, pružajući dodatne haptičke povratne informacije i poboljšavajući ukupno uranjanje. Ova jedinstvena značajka dodaje novu dimenziju virtualnom okruženju, pojačavajući osjećajna iskustva i čineći interakcije intuitivnijima.

SenseGlove je prvi put predstavio početni model Nova uređaja na CES-u 2021, dobivajući značajnu pozornost i pozitivne povratne informacije. Kompatibilna s popularnim VR naočalama poput HTC VIVE, Meta Quest 2 i Pico Neo, Nova je dobila priznanje zbog iznimne izvedbe i mogućnosti. Nadograđujući ovaj uspjeh, SenseGlove je započeo globalnu dostavu Nova rukavica u svibnju 2022, čime je postao dostupan korisnicima diljem svijeta.

Značajna je suradnja SenseGlove-a s Ministarstvom obrane Kraljevine Nizozemske, odnosno s njihovim Centrom za simulacije, u svrhu dorade prototipa Nova. Koristeći ovaj uređaj, Centar za simulacije proveo je istraživanje metoda treninga s ciljem poboljšanja mišićne memorije vojnika i osoblja. Kroz posebno dizajnirane VR module, polaznici su bili zaduženi za sastavljanje satelitskog prijamnika u virtualnom prostoru, s minimalnom štetom uz upotrebu haptičkog rješenja pruženog od strane SenseGlove-a. Ovaj inovativni pristup treningu omogućio je polaznicima da osjete virtualne dijelove, procijene njihove dimenzije i prirodno ih sastave, pružajući važan razvoj vještina u realističnom i uronjenom okruženju.

Proširujući svoj doseg, SenseGlove je nedavno uspostavio partnerstvo sa Sense 4 Motion, turskim trgovcem koji pomaže u distribuciji Nova tehnologije. Cilj ove suradnje je omogućiti korisnicima u području zdravstva, sporta i ergonomije u različitim regijama poput Turske, Htvatske, Bugarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Češke koristiti prednosti Nova 2 rukavica. Proširujući dostupnost Nova 2, SenseGlove nastavlja značajno napredovati u transformaciji iskustava virtualne stvarnosti u različitim industrijama.

SenseGlove Nova 2 mijenja pravila igre u svijetu virtualne stvarnosti, pomičući granice imerzijei interaktivnosti VR iskustava. S neusporedivim haptičkim povratnim informacijama, realističnim praćenjem prstiju i inovativnim dizajnom, Nova 2 postavlja nove standarde za budućnost VR tehnologije. Kako ovaj revolucionarni uređaj dobiva sve veću popularnost, obećava otključavanje novih mogućnosti, revolucionizirajući način na koji se treniramo, učimo i interaktiramo s objektima u virtualnom okruženju.